Če se vam dostikrat ne ljubi čistiti avto, ker sploh ne veste, kje bi začeli, je ta članek za vas. Zraven lahko tudi privarčujete!

1. Za čiščenje avta imejte pripomočke vedno pripravljene v eni škatli ali na določeni polici, da jih ne iščete naokoli. Iskanje vseh pripomočkov, ki jih potrebujemo za čiščenje, je prvo, ki nas odvrne od tega opravila.

2. Začnite čistiti tisti del avta, ki se vam zdi najlažji. Najbolj odbijajoče delo si pustite za konec.

3. Za sesanje avta je najlažje uporabiti dober akumulatorski sesalnik, da se ne mučite s podaljški za kable.

4. Če se po vašem avtu radi valjajo različni majhni predmeti, si na zadnje sedeže omislite priročno visečo omaro z veliko žepov. Drobiž lahko shranite v prazni škatlici žvečilnih gumijev.

5. Za smetnjak v avtu uporabite škatlo čevljev oziroma embalažo za shranjevanje kosmičev.

6. Zračnike in gumbe lahko očistite s čopičem za barvanje. Najbolje je, da zraven sesate, da prah ne leti naokoli po avtu.

7. Dlake vaših ljubljenčkov odstranite s pomočjo razpršilca z vodo in brisalca za steklo. (Možno je kupiti gumirane krtače za odstranjevanje živalskih dlak.) Kupe dlak posesajte.

8. Drobtinice v pripogibih sedežev je možno odstraniti z zobno ščetko. Žvečilni gumi najlažje odstranite z WD-40, pošpricate, počakate par sekund in s cunjo odstranite.

9. Naj v avtu vedno diši, saj vonj močno vpliva na počutje. Če vas od umetnih dišav boli glava, si naredite svoj domači osvežilec za avto. Na leseno ščipalko za perilo pokapajte 5 do 10 kapljic najljubšega eteričnega olja in jo pritrdite na režo za ventilacijo.

10. Če iz zračnikov, ko jih vklopite, prihaja neprijeten vonj, je najbolje zamenjati kabinski filter. Menjati ga je potrebno vsaj 1x letno.

11. Umazane gumijaste ali tekstilne avto preproge očistite zunaj avta. Stresite jih in potem posesajte z obeh strani, da odstranite umazanijo. Gumijaste avto preproge operite z vrtno cevjo ali še boljše z visokotlačnim čistilnikom. Operite jih z gobico ter mešanico pralnega praška, soda bikarbone in vode. Preproge potem sperite. Tekstilne avto preproge očistite z mešanico soda bikarbone in vode, v katero namočite krtačo za tla in zdrgnete. Soda bikarbona bo odstranila tudi neprijetne vonjave.
Preproge vedno pustite, da se posušijo na zraku.

12. Ko ste vse počistili, vse pripomočke shranite na isto mesto, da jih boste drugič z lahkoto našli.

Ko je avto pospravljen, se boste v njem vedno dobro počutili in našli oazo miru.

Če želite avtu privoščiti globinsko čiščenje, vas vabimo v Avtocenter Avtostop. Naša prijazna ekipa vam bo hitro, kvalitetno in ugodno očistila vaš avto. Za rezervacijo termina nas pokličite na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si. Oglasite se na Devovi 18, Ljubljana (smo 300 metrov od Mercator centra v Šiški).

 

 

Viri:
https://www.wikihow.com/Clean-Car-Floor-Mats
https://www.buzzfeed.com/nataliebrown/ways-to-actually-deep-clean-your-car

 

Ugodno: menjava pnevmatik že od 23,90 € za ALU in jeklena platiščaVeč »
+

Pin It on Pinterest