fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Fotografija prikazuje avtomehanika iz Avtocentra Avtostop, kjer opravljajo redni, veliki, hitri servis avta po ugodni ceni.

6 nasvetov, kako privarčevati pri avtoservisu

Redni servis lahko predstavlja velik strošek

V današnjem času velikokrat iščemo načine, kako privarčevati pri življenjskih potrebščinah. Ker je avto postal eden od glavnih osebnih stroškov, si želimo prihraniti tudi na tem področju.

Redni servis za lastnika avta predstavlja velik strošek, zato nekateri menijo, da ni potrebe, da bi hodili na avtoservis, dokler je z vozilom vse v redu. Takšen način razmišljanja lahko privede do večje okvare vozila, ki lastnika na koncu drago stane. Strošek avtoservisa zmanjšate tako, da sproti, z rednimi servisi avta odpravljate napake na vozilu.

1. Vozilo peljite na redni avtoservis

Čeprav na vozilu ni vidnih okvar, se z uporabo obrabljajo mehanski deli in tekočine. Z rednim avtoservisom in pregledovanjem vozila se izognete okvaram, ki se pojavijo zaradi obrabe.
Redni pregledi novega vozila so pogoj za priznanje garancije, redni pregledi rabljenega vozila pa preprečijo hude okvare in s tem visoke stroške popravila.
Poznamo redni servis in veliki servis avta. Redni servis avta, ki mu rečemo tudi mali servis avta ali hitri servis avta, nastopi glede na priporočila proizvajalca vozila enkrat letno oziroma po servisnih intervalih (na približno 15.000 km).
Po prevoženih 100.000 kilometrih, 5 letih, ali po servisnem intervalu, ki ga priporoča proizvajalec vozila, je treba narediti veliki servis avta. Ta poleg rednega servisiranja zajema še menjavo zobatega jermena in vodne črpalke.

2. Redno preverjajte nivo motornega olja

Menjavo olja opravljajte enkrat mesečno oziroma na 2.000 km, zlasti pa pred daljšim potovanjem. Motorno olje je ključnega pomena za delovanje motorja. Premalo olja v motorju lahko povzroči okvaro motorja.

Fotografija prikazuje avtomehanika iz Avtocentra Avtostop v Ljubljani, ko opravlja avtoservis z menjavo olja in filtrov.

3. Priporočljiva je redna menjava motornega olja

Kdaj menjati motorno olje, je odvisno od načina vožnje in starosti motorja. Priporočamo menjavo olja na 10.000–15.000 prevoženih kilometrih.
Ob menjavi olja je treba zamenjati tudi oljni filter. Obenem je priporočljivo zamenjati tudi bencinski oziroma naftni filter, filter za klimo in filter zraka.

4. Skrb za pnevmatike

Redno preverjajte zračni tlak v pnevmatikah. Neustrezen tlak v pnevmatikah lahko povzroči večjo porabo goriva, težave z upravljanjem volana, daljšo zavorno pot, neenakomerno obrabo in celo eksplozijo pnevmatike. Pnevmatike z neustreznim tlakom je treba tudi hitreje menjati. V lastniški knjižici vašega avtomobila preverite, kolikšen je ustrezni zračni tlak za vaše pnevmatike. Tlak preverjajte v hladnih pnevmatikah. Vedno preverite tudi tlak v nadomestni pnevmatiki. Če ste vozilo dodatno obremenili, morate temu prilagoditi tudi tlak v pnevmatikah.

5. Polnjenje avto klime

Avto klima ne hladi le zraka v potniški kabini, ampak tudi kompresor klimatske naprave. V primeru, da je plina premalo ali ga zmanjka, lahko pride do okvare kompresorja, saj je njegovo hlajenje neučinkovito. V klimatskem sistemu se nabira tudi vlaga, ki sčasoma prispeva k širjenju neprijetnih vonjav v avtu.
Da bi se izognili večjim stroškom, je priporočljivo enkrat letno napolniti avto klimo. Ob tem vam bodo certificirani strokovnjaki avto klimo tudi pregledali, preverili tesnost sistema, jo po potrebi dezinficirali in zamenjali kabinski filter. Glede na to, da kabinski filtri niso dragi, priporočamo menjavo dvakrat letno. Čist kabinski filter omogoča večji pretok zraka in s tem tudi avto klima deluje bolje.

6. V primeru okvare avta nemudoma odpeljite na avtoservis

Svojemu avtu pazljivo prisluhnite in če opazite kakršnekoli znake okvare, se v najkrajšem času oglasite na avto servisu. Pravočasen obisk avtomehanika vam bo prihranil velike stroške popravila.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

SERVIS

Menjava olja

STORITVE

Polnjenje avtoklime

PREGLED AVTA

Avtodiagnostika