fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Fotografija prikazuje brisalec za avto, čigar metlica brisalcev skrbi za dobro vidljivost skozi vetrobransko steklo v dežju.

8 nasvetov, kako bodo brisalci za avto zdržali dlje

Vaši brisalci slabo brišejo?

Kolikokrat ste se že vozili in jezili, ker so vaši brisalci slabo brisali? To vas zlasti jezi, kadar dežuje, kadar se peljete po mokri cesti in vozila pred vami škropijo umazanijo s ceste v vaše vetrobransko steklo, in v zimskem času, ko sneži.
Mogoče je brisalce za avto treba le očistiti, lahko pa da so že izrabljeni.
Slabo obrisano vetrobransko steklo vpliva na vidljivost in vašo varnost v prometu, zato je menjava brisalcev prednostno opravilo pri vzdrževanju vašega avtomobila.
Kakovost brisanja je odvisna tudi od trdote vzmeti, ki brisalce potiska ob vetrobransko steklo.

Brisalci za avto zahtevajo posebno skrb

1. Da bi brisalci za avto čim dlje zdržali, je treba nanje nekoliko popaziti. Pozimi, ko zmrzuje, je brisalce treba privzdigniti, da ne bi primrznili na vetrobransko steklo. Podobno velja v poletni vročini, ko se brisalci na vetrobransko steklo lahko prilepijo. Ko brisalce skušate odlepiti, se gumijasti del brisalca trga in s tem izgubi moč učinkovitega brisanja.

2. Pozimi ni priporočljivo strgati zmrznjenega stekla z brisalci, saj s tem poškodujete gumijasti del brisalca. Vetrobransko steklo raje postrgajte z lopatko ali uporabite sredstvo za odmrzovanje stekla.
3. Ob vsakem pranju avtomobila očistite tudi brisalce.
4. Kadar imate vklopljene brisalce, se skušajte izogibati brisanju suhega vetrobranskega stekla.
5. Brisalci za avto bodo ohranjeni dlje, če z njimi ne boste odstranjevali žuželk in ptičjih iztrebkov.
6. Poleg tega se lahko ob brisanju ptičjih iztrebkov poškoduje gumijasti del brisalca, saj ptičji iztrebki vsebujejo kislino, ki škoduje tudi lak avta.
7. Dobro je vedeti, da lahko gumijasti del na starih brisalcih otrdi ali začne odstopati, kar lahko poškoduje vetrobransko steklo. Majhnih prask, ki jih na steklu naredijo takšni brisalci, se ne da spolirati. Zato je stare brisalce priporočljivo zamenjati.
8. Ne pozabite tudi na zadnji brisalec. Najboljše ga je zamenjati skupaj s sprednjimi brisalci.

Na fotografiji so brisalci za avto priznane blagovne znamke Wurth, ki vam v Avtocentru Avtostop v Ljubljani brezplačna menjava brisalcev.

In kateri brisalci za avto so dobri?

Koliko časa bo zdržal vaš brisalec za avto, je odvisno tudi od kvalitete in obdelave gume. Pred nakupom brisalcev za avto preverite, ali jih bo možno namestiti na vaš avtomobil.

Brisalci Wurth

Brisalce Wurth veljajo za kvalitetne brisalce, ki za sabo ne puščajo sledi vode ali megle. Pri brisanju stekel so tihi, brez motečih zvokov.
Lahka nastavitev: ti brisalci za avto so primerni za vse znamke vozil.
Dobra vidljivost v vseh vremenskih razmerah (od +50 °C pa vse do -50 °C).

P. S. Ko opazite, da je skrajni čas za menjavo brisalcev za avto, to tudi storite. Tako boste naslednjič zadovoljno gledali skozi čisto vetrobransko steklo vašega avtomobila.

In nenazadnje: prepričajte se, da v zimskem času uporabljate zimsko čistilo za vetrobransko steklo.

Želimo vam prijetno in varno vožnjo.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

AVTOPRALNICA

Ročno čiščenje avta

AVTOELEKTRIKA

Nastavitev žarometov v avtu

SIJAJ VOZILA

Poliranje avta