fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Na fotografiji je akumulator, ki ga menjajo za novega.

Pogosta vprašanja glede akumulatorja – težave z vžigom avtomobila?

Težave z vžigom? Kdaj je potrebna menjava akumulatorja?

Ali ste vedeli, da v času sneženja ni priporočljivo pustiti avta dolgo časa pokritega s snegom? Vlaga in mraz lahko obremenita akumulator, zaradi česar pride do težave z vžigom avta.

 

Simptomi praznega akumulatorja

 

Če vam ob vžigu avta luči zasvetijo z manjšo močjo, gre verjetno za prazen akumulator.

Najboljše je narediti test akumulatorja, da se preveri njegovo delovanje. Še posebej je priporočljivo pred zimo preveriti stanje akumulatorja kot tudi stanje celega avtomobila. Slabo delujoč akumulator je najboljše preventivno zamenjati.

V kolikor bi radi sami menjali akumulator, je najbolj preprosto kupiti enak akumulator, kot ga že imate.

 

Fotografija prikazuje serviserja, ki s testerjem meri moč akumulatorja.

Koliko časa zdrži akumulator?

 

  1. Današnji akumulatorji zdržijo dlje kot prej, vendar se zaradi dodatne električne opreme (klima, ogrevanje sedežev … ) tudi hitro iztrošijo.
  2. Vsakodnevne zelo kratke razdalje pripomorejo k manjši življenjski dobi akumulatorja. Vžig zelo vpliva na praznjenje akumulatorja, prekratka vožnja pa ni dovolj, da bi se akumulator napolnil. V takšnem primeru je dobro redno vsakih par mesecev iti na daljši izlet in tako omogočiti polnjenje akumulatorja. Lahko pa uporabite tudi polnilec akumulatorjev in takšen akumulator občasno dopolnite. Polnilec lahko uporabite tudi pri izpraznjenem akumulatorju.
  3. Akumulator ima življenjsko dobo povprečno 4 leta.
  4. Do praznega akumulatorja lahko pride tudi zaradi okvare sistema polnjenja v avtomobilu.
  5. Nenazadnje, ali je možno, da akumulator odpove med vožnjo? Čeprav je to redko, se to lahko zgodi, če bi najprej odpovedal alternator.

 

Test stanja akumulatorja

 

Ni treba, da avtomobil neha delovati v mrazu. V Avtocentru Avtostop lahko opravite test stanja akumulatorja. Če test pokaže, da je akumulator v slabši kondiciji, naredimo tudi menjavo akumulatorja.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

TEST AKUMULATORJA

Akumulator

STORITVE

Avtoelektrika

PREGLED AVTA

Avtodiagnostika