fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Na fotografiji je mehanik iz Avtocentra Avtostop pri opravljanju servisa avta.

Avtoservis doma – 7 napak, ki se jim moramo izogniti

Ključna dejstva, če opravljate servis avta doma

Popravilo avta v lastni režiji je aktivnost, ki je lahko izpolnjujoča in lahko tudi cenovno ugodna. Ampak …

Po drugi strani pa so današnja vozila izdelana bolj kompleksno kot v preteklosti in nekatera popravila na vozilu so lahko precej zahtevna. Zato se je vedno priporočljivo primerno pripraviti na takšno opravilo.

Tukaj so napake, ki se najpogosteje pojavljajo pri servisu avta doma:

 

1. Izpostavljanje nevarnosti

 

Varnost bi morala biti na prvem mestu. Na servis avta doma se je treba pazljivo pripraviti. Vozilo dvigujte na pravih točkah s primernimi dvigali in servisirajte v isti višini kot vozilo. Vozilo prestavite v pravilno prestavo in dvignite ročno zavoro. Uporabljajte osebno zaščitno opremo ne samo zaradi umazanije, ampak predvsem zaradi dela s kemikalijami.

 

2. Komplicirano popravilo

 

Vozila postajajo vse bolj zahtevna za servisiranje doma. Danes redko avto razstavimo in sestavimo le z osnovnim orodjem. Popravilo, ki je videti kot »mačji kašelj«, se lahko izkaže kot zelo komplicirano. Tako je treba odstraniti več delov, kot smo mislili, nekateri deli so skriti ali pa preprosto težje dostopni.

Da si ne bi nakopali dela »preko glave«, si lahko pomagate s pametnim telefonom. Ko se prvič lotite nekega popravila, vse poslikajte. Tako si boste zapomnili, kako je nosilec usmerjen, kje točno treba vstaviti vijak itd. V pomoč so lahko tudi ogromne količine podatkov na spletu, še posebej pa je koristen YouTube. Prav tako je treba pogledati tudi lastniško knjižico vozila, kjer so opisane vse specifikacije (količina maziv in tekočin …).

 

3. Pomanjkanje posebnega orodja

 

Nekateri servisi avta so lahko enostavni, vendar je treba imeti specialno orodje. Zato preden se lotite popravila, preglejte vse dele, ki jih bo verjetno treba odstraniti. Pri tem si boste spet lahko pomagali z lastniško knjižico in YouTube videi. Če še vedno niste prepričani, lahko celo pokličete zastopnika za vaše vozilo in ga vprašate za več informacij.

 

4. Neupoštevanje specifikacij v lastniški knjižici

 

Veliko podatkov v lastniški knjižici je zelo pomembnih za pravilno popravilo vozila. Še posebej maziva in tekočine, kot so motorno olje, hladilna tekočina ali zavorna tekočina, potrebujejo imeti ustrezne specifikacije. Neustrezna maziva in tekočine lahko povzročijo hitrejšo obrabo motorja, sčasoma tudi okvaro na motorju. Če določenega podatka ne najdete v lastniški knjižici, je zopet priporočljivo po informacijah povprašati zastopnika za vaše vozilo.

 

Na fotografiji so rezervni deli, ki jih mehanik potrebuje za popravilo avta.

 

5. Kupovanje poceni avto delov

 

Pri servisiranju avta doma si velikokrat želimo nekoliko prihraniti pri kupovanju nadomestnih delov. Glavno vodilo pri nakupu bi morala biti vaša varnost.

Če gre za zračni filter in pri tem lahko nekaj prihranite, je to čisto v redu. Če pa gre za zavore, je treba biti previden in se prepričati, da boste kupili zares kvalitetne dele.

 

6. Stvari ne gredo po prvotnem načrtu

 

Pomembno je imeti rezervni načrt. Pomislite, kaj bi se lahko zgodilo, če ne bi dobili vseh potrebnih nadomestnih delov, ali da ste kupili napačen del ali pa da nimate pravega orodja. Zaradi tega se je treba velikokrat vračati nazaj v trgovino ali pa počakati nekaj dni, da dobite rezervni del ali orodje. Priporočljivo je za vsak primer imeti tudi rezervno prevozno sredstvo ali pomoč od prijatelja.

 

7. Nepravilno odlaganje nevarnih odpadkov

 

Nekatere dele lahko odvržemo v navadne smeti, kot so na primer zračni filtri. Po drugi strani maziva in tekočine sodijo med nevarne odpadke in če v vaši občini ni premičnega zabojnika za nevarne odpadke, ga je treba odpeljati v zbirni center. Isto velja za oljne filtre in filtre goriva, ki so prepojeni z okolju nevarnimi tekočinami.

Prav tako je treba pravilno ravnati s starterji, alternatorji in akumulatorji, ki jih je tudi treba odnesti na zbirno mesto. V trgovini z nadomestnimi deli se lahko pozanimate, ali jih morda tudi oni reciklirajo. Prodajalca lahko vprašate tudi za druge nadomestne dele, kako jih je treba pravilno odlagati.

Na koncu pa velja, da je za vsako delo treba imeti potrpljenje in veliko dobre volje. Varnost pa naj bo vedno na prvem mestu.

 

Servis avta opravite v naših servisnih delavnicah

 

V primeru, da potrebujete pomoč pri servisu vašega vozila ali redni servis, se lahko obrnete v Avtocenter Avtostop in na strokovno ekipo avtomehanikov. Pokličite nas na telefon 041 544 533, nam pišite na info@avtostop.si ali nas obiščite na Devovi ulici 18, Ljubljana – Šiška.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

AVTOSERVIS

Menjava olja

SERVIS ZAVOR

Menjava zavornih ploščic

SERVIS AVTA

Menjava filtrov