fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Do katere temperature je priporočljivo voziti zimske gume?

Kdaj je zadnji zakonski rok za menjavo gum?

Kaj so najbolj značilni znaki jeseni? Rdeče-rumeno odpadajoče listje, ptice, ki se selijo na jug, vonj po kostanju in dolge vrste pred vulkanizerskimi delavnicami. Vsi hitimo, da ujamemo zadnji zakonski rok za menjavo gum. A ko se spomladi otopli, nam zakon ne zapoveduje, da moramo zimske gume zamenjati z letnimi. Mnogi tako še počakajo štirinajst dni ali en mesec, nekateri pa zimskih gum sploh ne menjajo in celo poletje vozijo z zimskimi. Pa je to pametna odločitev? Do kdaj je dobro imeti nameščene zimske gume in kaj se lahko zgodi, če z njimi vozimo tudi v poletni vročini?

 

Kaj se zgodi, če zimske gume vozimo poleti?

Splošno pravilo, ki mu pritrjujejo tudi proizvajalci gum je, da je zimske pnevmatike dobro uporabljati, ko temperature zraka padejo pod 7 stopinj °C. Pod to temperaturo se bodo namreč zimske pnevmatike izkazale občutno bolje od letnih in nudile več oprijema, tako na poledeneli, kot na mokri ali zasneženi cesti.

Do kdaj pa je spomladi še pametno voziti z zimskimi gumami, preden jih zamenjamo in, ali jih je sploh treba menjati? 15. marec je obvezni rok, do katerega moramo obdržati zimske pnevmatike, a izkušnje zadnjih let so pokazale, da nas lahko sneg preseneti še precej kasneje. Zato z menjavo ne hitite in pred tem raje preverite še dolgoročno vremensko napoved.

Vulkanizer svetuje – kdaj na menjavo gum?

Ko pa nastopi prava pomlad in se tudi zvečer temperature ne spustijo pod 10 °C, je prišel čas za menjavo pnevmatik. Zimske pnevmatike so namreč precej mehkejše od letnih. Pozimi je to prednost, saj nudijo več oprijema. V toplem vremenu pa se bodo prej obrabile. Na dolgi rok boste tako z menjavo pnevmatik prihranili, saj bo vsak komplet zdržal dlje, porabili pa boste tudi manj goriva.
Večja mehkoba v toplem vremenu pomeni tudi slabši oprijem, kar se pozna pri slabšem krmiljenju in občutno daljši zavorni razdalji, ki je premo sorazmerna z višjimi temperaturami.

Skratka, vožnjo z zimskimi gumami skozi vse leto vam odsvetujemo. Če želite dodatne nasvete, nas obiščite v Avtocentru Avtostop na Devovi ulici 18 v Ljubljani, kjer vam zagotavljamo pestro izbiro gum vseh dimenzij in cenovnih razredov. Poskrbimo pa tudi za hitro in kvalitetno menjavo. Ne oklevajte in nas kontaktirajte!

 

Na fotografiji vulkanizer iz Avtocentra Avtostop v Ljubljani opravlja menjavo gum.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

VULKANIZER

Menjava gum

NAJBOLJŠE GUME NA TESTU

Letne gume

AVTOOPTIKA

3D nastavitev podvozja