fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Na fotografiji je vulkanizer, ki opravlja menjavo gum.

Izognite se vrsti pri vulkanizerju – pohitite z menjavo gum

Naj vas zimske razmere ne presenetijo

Vsako jesen je zgodba enaka. Lepega dne še uživamo v toplih dnevih in sprehodih na soncu, nato pa se vreme hitro obrne in ceste pobeli prvi sneg. Sledi seveda obvezni prispevek v večernih informativnih oddajah, kjer cestne službe izjavijo, da jih je sneg presenetil.

Ne dovolite, da sneg in slabe vremenske razmere presenetijo tudi vas. Ne le, da nepripravljeni vozniki ob prvem poslabšanju vremena ohromijo promet in poskrbijo za dolge vrste v vulkanizerskih delavnicah, vožnja z letnimi gumami, posebej če so že starejše in dodobra obrabljene, je v slabem vremenu lahko zelo nevarna.

 

Kdaj opraviti menjavo letnih gum za zimske?

Zakon določa, da je zadnji rok za menjavo gum 15. november, a svetujemo vam, da pri menjavi pnevmatik ravnate predvsem po zdravi pameti in se prilagodite vremenskim razmeram. Zimske gume namreč niso namenjene le snegu. Narejene so iz drugačne zmesi, ki se pri nizkih temperaturah bolje obnese pri čisto vseh nalogah! Naj gre za zaviralno pot na suhi cesti, obnašanje na mokri podlagi ali oprijem v snegu. Ob prvem močnejšem zaviranju v hladnem vremenu boste hvaležni, če boste pravočasno poskrbeli za menjavo letnih gum za zimske.

 

Magična meja za menjavo gum – 7 °C

A kaj sploh pomeni hladno vreme? Ali to pomeni sneg?

Proizvajalci pnevmatik so za magično mejo postavili temperaturo 7 °C. To je temperatura, pri kateri zimske gume bolje opravijo svojo nalogo od letnih. Če mislite, da v zimah brez ali z zelo malo snega, ki so v zadnjih letih vse bolj pogoste, sploh ne potrebujete zimskih gum, se motite.
S pravočasno menjavo gum boste pridobili na oprijemu tako na suhi podlagi, kot v dežju, ob zahrbtni poledici in nenazadnje tudi snegu. Če se želite na lastne oči prepričati o razliki, ki jo naredi uporaba razmeram primernih pnevmatik, vam priporočamo obisk Centra varne vožnje AMZS, kjer lahko varno primerjate in izboljšate svoje reakcije.

Kaj lahko storite že danes?

Skratka, menjava letnih gum za zimske ni nekaj, kar si je izmislil gumarski lobi, prav tako pa globalno segrevanje ne bo odpravilo potreb po menjavi gum. Dokler se zimske temperature v Sloveniji ne približajo tistim v Miamiju, bomo morali skrbeti za pravočasno menjavo gum. Kaj pa, če imate v garaži že spravljene zimske gume?

 

Kako preverite, če bodo zimske gume to zimo še dobre?

Najprej jih odnesite na dobro osvetljeno mesto in preverite, kako je z obrabljenostjo. Globina profila mora znašati vsaj še 3 mm, prav tako pa morate biti pozorni na neenakomerno obrabljenost. Če je na zunanji ali notranji strani guma bolj obrabljena, jo morate zamenjati, hkrati pa poskrbite tudi za avtooptiko.
Če naredite malo kilometrov, se lahko zgodi, da imajo pnevmatike še dovolj profila, a so zaradi starosti postale trde (opazili boste bolj grobo vožnjo). Tudi to vpliva na slabši oprijem. Na gumi je zapisan datum izdelave in pri starosti nad 5 let priporočamo menjavo gum.

Na fotografiji je zimska guma, ki se je na testu pnevmatik odlično odrezala.

Ste ugotovili, da potrebujete nove zimske gume? Pravi naslov za menjavo gum je Avtocenter Avtostop, Devova ulica 18 v Ljubljani, kjer vam zagotavljamo pestro izbiro zimskih gum vseh dimenzij in cenovnih razredov. Poskrbimo pa tudi za ekspresno menjavo gum. Ne oklevajte in nas kontaktirajte!


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

ČIŠČENJE

Globinsko čiščenje sedežev

ZA LESK IN SIJAJ

Poliranje avta

PICK UP

Pridemo po vaš avto za čiščenje