fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Fotografija prikazuje voznico, ki brezskrbno uživa na dopustu, saj je avto pripravila na daljšo pot.

Kaj je treba preveriti na avtu preden greste na daljšo pot?

Kateri servis na avtu je treba opraviti, preden greste na morje?

Prihaja čas dopustov, ko si želimo odpotovati na sonce, na morje, v naravo ali raziskati kraje, kjer še nismo bili.
Da bo dopust čim lepši, se je pred odhodom treba dobro pripraviti. Pripravili smo seznam, kaj vse je treba preveriti na vašem avtomobilu, preden se odpravite na pot.

Avto preglejte že nekaj dni pred odhodom

Tako boste imeli dovolj časa karkoli popraviti.

 

1. Ne odlašajte z rednim servisom avta

Če se bliža čas za redni servis avtomobila, ga opravite pred dopustom. V kolikor bi morali vaše vozilo v kratkem odpeljati na redni servis avta, je to najbolje narediti, preden se odpravite na pot. Na rednem avtoservisu bo avtomehanik temeljito preveril vaš avtomobil. Le tako se boste na lepše lahko odpeljali brez skrbi, da bi vas avto pustil na cedilu.

2. Preverite tekočine v avtu

Preverite motorno olje (če ga manjka, ga dolijte).
Preverite zavorno olje (načeloma ne bi smelo biti težav; če bi ga manjkalo, se oglasite pri avtomehaniku).
Preverite hladilno tekočino (po potrebi dodajte mešanico vode in antifriza; nikakor ne dolivajte samo vode).
Preverite tekočino za vetrobransko steklo (zimsko čistilo za vetrobransko steklo ni namenjeno odstranjevanju zasušenih insektov spomladi in poleti; uporabljajte letno čistilo).

3. Vam zavore cvilijo?

Če zavore cvilijo, pokajo ali pri zaviranju vozilo zanaša, se oglasite pri vašem avtomehaniku, da opravi pregled in popravi zavorni servis.

4. Avto klima naj bo napolnjena, tudi če jo redko uporabljate

“Pasja vročina” je znosnejša z dobro klimatsko napravo v avtomobilu. Tudi če sicer niste ljubitelj klime v avtu, imejte v mislih zastoje na cesti. Ni najbolj prijetno sedeti v razbeljenem avtomobilu v poletni pripeki sredi zastoja na avtocesti. Poskrbite za vaše prijetnejše počutje in udobje na poti.

 

Na fotografiji je avtoklima, ki jo v Avtocentru Avtostop polnijo s starim in novim plinom.

5. Preglejte pnevmatike in preverite tlak, tudi v rezervni pnevmatiki

Če jih še niste zamenjali, je sedaj pravi čas za menjavo zimskih gum za letne. Preden se odpravite na pot, preglejte pnevmatike, preverite globino profila in zračni tlak v njih. Kolikšen je ustrezen zračni tlak za vaše pnevmatike, preverite v lastniški knjižici vašega avtomobila. Preglejte tudi rezervno pnevmatiko in preverite tlak v njej.

6. Vse avtomobilske luči in smerokazi morajo brezhibno delovati

Preverite vse avtomobilske luči, smerokaze in lučko nad registrsko tablico.

7. Preglejte obvezno opremo v avtu

V avtomobilu morate imeti poleg rezervne pnevmatike tudi rezervne žarnice, varnostni trikotnik, komplet za prvo pomoč in odbojni brezrokavnik. V primeru okvare avtomobila na cesti prižgite vse štiri smerokaze, si nadenite odbojni brezrokavnik, se umaknite na varno (za varnostno ograjo) in najmanj 100 metrov pred avtomobilom postavite varnostni trikotnik. Pri postavljanju varnostnega trikotnika hodite le za varnostno ograjo. Sestavljanje varnostnega trikotnika lahko vadite že doma, da boste vedno dobro pripravljeni.
Preden se odpravite na daljšo pot, vam priporočamo, da si priskrbite veliko tekočine in kakšen priboljšek.

8. Včlanite se v klub AMZS ali si priskrbite avtomobilsko asistenco

V primeru težav, okvar avtomobila ali prometnih nesreč je dobro imeti 24-urno avtomobilsko asistenco. Pri različnih ponudnikih preverite, katere primere krijejo in v katerih državah asistenca velja. Izberite za vas najbolj optimalno asistenco.

9. Navigacija ali zemljevid

Če se odpravljate v neznane kraje, s seboj vzemite navigacijo ali pa si pomagajte z zemljevidom.
Pa srečno pot!


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

AVTO KLIMA

Dezinfekcija klime

AVTOSERVIS

Menjava kabinskega filtra

AVTO KLIMA

Polnjenje klime v avtu