fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Fotografije prikazuje avto klimo, ki jo lahko uporabljate tako poleti kot pozimi.

Kako pravilno uporabljati avtoklimo v vročini in v mrzlih dneh?

Avto klima je nepogrešljiva v vročih poletnih dneh

Kako uporabljati avtoklimo, če se vam je zaradi parkiranja na soncu v poletni vročini ali dolgotrajne počasne vožnje v koloni na morje pregrel avto? V takih trenutkih si najbolj želite ohladitve s pomočjo delujoče avto klime.
Klima v avtu pa nam prav pride tudi za gretje in odrositev oken v mrzlih in deževnih dneh.

Kako deluje klima?

Klima je toplotna črpalka. Klimatska naprava deluje tako, da premika topel zrak iz notranjosti kabine ven iz avta.
Klima naprava ima tri glavne sestavne dele: kompresor, kondenzator in uparjalnik. Kompresor omogoča kroženje hladilnega plina skozi kondenzator in uparjalnik, ki sta povezana s cevmi. Ventilator klime piha zrak preko uparjalnika, pri čemer hladilni plin absorbira toploto iz zraka. Hladen zrak pride ven na drugi strani uparjalnika, hladilno sredstvo pa topel zrak pomakne v kondenzator. Drugi ventilator piha zrak skozi kondenzator in toplota iz zraka se sprosti iz vozila. Hladilno sredstvo spet zakroži nazaj v uparjalnik, da absorbira več toplote.

Kako uporabljati avtoklimo – čeprav je mrzlo?

Ker klimatsko napravo večinoma povezujemo s hlajenjem, nekateri vozniki v hladnem vremenu klimo nagonsko izključijo. V resnici pa bi klimo morali povezovati s suhim zrakom.
Ker hladen zrak ne more zadrževati vlage, se vlaga iz zraka kondenzira v uparjalniku klima naprave. To je tudi razlog, zakaj je pod vašim avtom lužica vode, kadar klimo uporabljate na deževen dan.
Klimatske naprave večine avtomobilskih proizvajalcev omogočajo uporabo tudi v hladnem vremenu. Ko vklopite funkcijo za odrositev stekel, se avtomatično vključi tudi avtoklima.
Avtoklima ima tudi funkcijo ogrevanja zraka. Ko vključimo avtoklimo, iz uparjalnika pride mrzel in suh zrak. Ko gre zrak skozi grelnik, iz njega pride vroč in suh zrak.
Vroč in suh zrak je na zamegljenem vetrobranskem steklu učinkovitejši kot vroč in vlažen zrak. Zaradi tega na hladen ali deževen dan ni treba izključiti klima naprave.

 

Na fotografiji je avtomehanik iz Avtocentra Avtostop, ki ravno opravlja servis avtoklime.

Po zakonu lahko popravilo in polnjenje v zvezi s plini v avtoklimi izvajajo le serviserji, ki so opravili ustrezno usposabljanje. Vzdrževanje in popravilo klimatskih sistemov v avtomobilu zahteva izurjene in izkušene strokovnjake.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

AVTO KLIMA

Dezinfekcija klime

AVTOSERVIS

Menjava kabinskega filtra

AVTO KLIMA

Polnjenje klime v avtu