fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Fotografija prikazuje ravnanje platišč, kot ga strokovno opravljajo v Avtocentru Avtostop v Ljubljani.

Kdaj se odločiti za popravilo platišč?

Vožnja s poškodovanimi platišči ima lahko resne posledice

Vožnja s poškodovanimi platišči ima lahko resne posledice, saj lahko poškoduje ali celo uniči pnevmatiko. Vožnja s tovrstnimi platišči povzroča neprijetno tresenje krmila vozila, obrabo ležajev in amortizerjev ter nepredvideno obrablja podvozje vozila. Ravnanje platišč je zatorej tudi preventivno opravilo in ne le kozmetično.
V današnjih časih, ko je potrebno biti pozoren na vsak porabljen evro, si vsak želi, da za obnovo ali popravilo zapravi čim manj, ali pa celo, da to opravi sam. Če npr. zaupate obnovo doma gradbincem, zakaj bi potem sami ravnali, ko pa se lahko odpravite k usposobljenim avtomehanikom Avtocentra AvtoStop?

 

Katera platišča ravnamo?

Opravljamo naslednje storitve:

Ravnanje litih platišč
Ravnanje alu platišč
Ravnanje železnih platišč
Peskanje alu platišč

 

ALU platišča, lita platišča in jeklena platišča

ALU platišča so, kot že ime pove, aluminijasta platišča.
Lita platišča, ki postajajo vse bolj popularna, pa so narejena iz zlitine s pretežnim delom magnezija ali aluminija. Odlikuje jih atraktiven izgled, manjša teža platišča in efektivnejše zračenje zavor.
Jeklena platišča v primerjavi z ALU platišči sicer rjavijo, vendar so odporna na praske, poškodbe in odrgnine.

 

Na fotografiji je platišče, ki je bilo ravno na ravnanju v Avtocentru Avtostop.

Kdaj se odločiti za ravnanje platišč?

Največkrat se stranke na nas obračajo z zvitimi feltnami, ki so posledica manjših prometnih nezgod ali poškodb pri vožnji na neustreznih cestah. Skozi čas se platišča zaradi neprimernega vzdrževanja in čiščenja (npr. pregroba krtača) obrabljajo in rjavijo. K temu pripomore tudi cestna sol, ki je v zimskem obdobju pogosto na cesti.
Izkrivljena platišča je cenovno ugodneje popraviti in obnoviti kot pa se odločiti za nakup novih. Naši mehaniki platišča ravnajo in peskajo ter jih obnovijo tako, da izgledajo spet kot nove.

Postopek za ravnanje platišč

Ravnanje platišč se začne tako, da celotno kolo vizualno pregledamo, s poškodovanega platišča pa demontiramo pnevmatiko. Platišče nato vpnemo na profesionalno napravo za uravnoteženje, da lažje ugotovimo lastnosti poškodbe. Sledi pritrjevanje platišča na stroj za ravnanje platišča, ki s hidravličnim udarcem postopoma in podrobno poravna platišča za avto. Na koncu po želji naročnika platišče peskamo. AvtoStopovi avtomehaniki uporabljajo le najnovejšo diagnostično opremo in stroje za popravilo platišč. Poleg ravnanja in peskanja platišč vam nudijo celovito oskrbo za vaše pnevmatike – premontaža in centriranje pnevmatik.

Koliko časa vzame ravnanje platišč?

Ker je čas dragocena dobrina, vam pri Avtocentru AvtoStop v najkrajšem možnem času poravnamo platišča. Povprečni čas ravnanja feltne je ena ura, vendar so možna odstopanja zaradi velikosti platišč in stopnje poškodb ter zvitosti. Svetujemo vam, da nas kontaktirate in izberete termin, ki vam ustreza.

Katere storitve ravnanja platišč ponujamo?

Ker se zavedamo, da je zunanjost avtomobila prav tako pomembna kot notranja udobnost, vam nudimo ugodno ravnanje kovinskih platišč vseh vrst in oblik.
Cenik za ravnanje in peskanje platišč


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

VULKANIZERSTVO

Menjava gum

FELTNE

Ravnanje platišč

DO DRUGE SEZONE

Hramba gum