fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Letne gume ali celoletne gume poleti – kakšne so razlike?

Je uporaba celoletnih gum dobra izbira?

Najsi bo kriv slab javni promet, razpršena poselitev ali naša želja po udobju, avtomobil je v Sloveniji nuja, brez katere ne gre. A hkrati je avto velik strošek za vsakega posameznika ali družino in vedno iščemo načine, kako bi pri stroških za avtomobil prihranili. Mnogi se zato odločijo, da namesto menjave zimskih in letnih pnevmatik glede na sezono kupijo celoletne in s tem prihranijo.

Kakšne so sploh razlike med letnimi in celoletnimi gumami? Lahko s celoletnimi gumami v resnici prihranimo? To in še več preberite v naslednjih vrsticah.

 

Ključna beseda, ki si jo morate zapomniti pri celoletnih pnevmatikah je zadovoljivo. Glavna naloga celoletnih gum je prilagodljivost na vse vremenske razmere. Vsaj zadovoljivo se morajo odzvati tako v snegu, kot poleti na poti na morje pri 35 °C, zato je pri njihovi izdelavi poudarek na prilagodljivosti, udobju in daljši življenjski dobi. Hkrati pa celoletne pnevmatike nikjer pa ne blestijo.

 

Na fotografiji so letne pnevmatike Sava, ki jih po ugodni ceni kupite v spletni trgovini GumeNaDom.si.

 

Kakšna je glavna razlika med letnimi in celoletnimi pnevmatikami?

 

Glavna razlika med letnimi in celoletnimi pnevmatikami je v profilu pnevmatike, ki je pri celoletnih globlji in ima več kanalov v dezenu. Po drugi strani imajo letne gume manj kanalov, zato je večja površina pnevmatike v stiku s cesto, kar poveča oprijem. Obenem so letne pnevmatike mehkejše kar prav tako pomaga pri boljšem oprijemu.

 

S celoletno gumo boste naredili več kilometrov kot z letno, a letni pnevmatiki lahko v toplem vremenu veliko bolj zaupate, da bo ob nenadni spremembi smeri ali zaviranju svojo nalogo opravila zanesljivo. V toplem poletnem vremenu in pri višjih hitrostih se celoletne gume odrežejo precej slabše od letnih. Če poleti veliko kilometrov naredite na avtocesti, vam vsekakor priporočamo namestitev letnih pnevmatik, ki imajo več oprijema in so precej bolj odzivne.

 

Kdaj izbrati celoletne pnevmatike?

 

Kot ste iz članka lahko razbrali, so celoletne pnevmatike bolj izhod v sili, ki se v vseh razmerah odrežejo zadovoljivo, a nikjer ne navdušijo. Zato so primerne za drugi avtomobil, s katerim hodite po hitrih opravkih le nekaj kilometrov od doma. Prav tako so primerne za toplejše podnebje z milimi zimami, kjer pozimi le redko sneži. V območjih s pravimi zimami in pri avtomobilih, s katerimi naredite veliko kilometrov pa vam toplo priporočamo menjavo pnevmatik. Ne le, da se boste v avtu počutili bolj varno, dolgoročno boste celo prihranili, saj se pnevmatike optimalno obrabljajo v razmerah, za katere so bile narejene.

 

Če želite dodatne nasvete, nas obiščite v Avtocentru Avtostop na Devovi ulici 18 v Ljubljani, kjer vam zagotavljamo pestro izbiro pnevmatik vseh dimenzij in cenovnih razredov. Poskrbimo pa tudi za ekspresno menjavo. Ne oklevajte in nas kontaktirajte!


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

AVTOGUME

Gume z novimi DOT oznakami

VULKANIZERSTVO

Menjava gum

AVTO GUME

Hramba gum