fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Na fotografiji so zimske pnevmatike, ki čakajo na menjavo gum v Avtocentru Avtostop v Ljubljani.

Menjava in nakup novih zimskih gum – zakaj in kako?

Kdaj se odločiti za nakup novih gum?

Marsikomu izmed nas se ob nastopu hladnejših dni porajajo vprašanja, kdaj se odločiti za nakup novih gum in, ali bodo starejše pnevmatike zdržale še eno sezono? Pogosto vozniki svojim jeklenim konjičkom in predvsem njihovemu »obuvalu« posvečamo premalo pozornosti, zato vam v tem članku odgovarjamo na najpogostejša vprašanja in svetujemo, na kaj biti pozoren pri nakupu novih zimskih gum.

Ali je obraba zimske gume večja kot pri letnih ter kakšna je razlika med letno in zimsko gumo?

Ne, zimske gume se obrabljajo z enako hitrostjo kot letne. Čeprav je zimska guma narejena iz drugačne gumene zmesi, je obraba primerljiva z letno pnevmatiko. Razlika med letno in zimsko pnevmatiko je tudi v profilu, saj ima zimska guma globlji kanal (zaradi odvajanja vode, snega in plundre), prav tako pa je večja površina pnevmatike v stiku z voziščem.

Kako in kdaj naj preverim obrabo gum?

Priporočamo vam redno, vsakoletno preverjanje pnevmatik, saj boste tako že sami na videz presodili, ali je guma primerna ali ne. Pnevmatika se pod vremenskimi in ostalimi vplivi (npr. neustrezna hramba) obrablja in stara ter tako izgublja primarne lastnosti. Zamenjava zimskih pnevmatik za nove je priporočljiva po preteku petih letih od nakupa, v kolikor pa ste v dvomih o sposobnosti in primernosti vaših pnevmatik, vam bodo z veseljem svetovali naši strokovnjaki.

Kako izberem prave zimske gume za svoje vozilo?

Pri izboru ustrezne pnevmatike je potrebno upoštevati model vozila, dimenzijo gum, ki po homologaciji vozila tehnično ustrezajo danemu vozilu ter indeks hitrosti in nosilnosti. Hitrostni in nosilni indeks sta označena na boku pnevmatike in označujeta maksimalno obremenitev gume pri določenem tlaku oz. najvišjo hitrost, ki jo posamezna pnevmatika prenese v pogojih, ki jih določi proizvajalec.

 

Fotografija prikazuje menjavo gum, ki jo opravlja vulkanizer iz Avtocentra Avtostop.

Kakšna je razlika med previjačenjem in premontažo gum?

Menjava letnih gum z zimskimi, ki so že na platiščih, se imenuje previjačenje pnevmatik, medtem ko se premontaža gum opravi z menjavo pnevmatik na druga platišča.
Menjava gumcenik za premontažo ter za previjačenje

Kje lahko dobim cenovno ugodne zimske gume?

Zimske gume po ugodnih cenah so vam na voljo v Avtocentru AvtoStop v Ljubljani – Šiška. Svetovali vam bodo izkušeni, strokovno podkovani vulkanizerji našega kolektiva in prepričani smo, da imamo prava obuvala za vaša vozila!


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

AVTOGUME

Gume z novimi DOT oznakami

VULKANIZERSTVO

Menjava gum

AVTO GUME

Hramba gum