fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Fotografija prikazuje montažo vlečne kljuke, ki jo strokovno in ugodno opravljajo v Avtocentru Avtostop.

Montaža vlečne kljuke – pogosta vprašanja

Kaj je treba vedeti ob montaži vlečne kljuke?

Montaža vlečne kljuke v Ljubljani, montaža klasične ali fiksne vlečne kljuke, montaža hitrosnemljive vlečne kljuke, montaža skrite ali vertikalne vlečne kljuke. Montaža vlečne kljuke v Ljubljani v Avtocentru Avtostop ponuja strokovno montažo vseh treh različnih tipov vlečnih kljuk za vaše vozilo. Glede na vaše potrebe in želje lahko izbirate med klasično fiksno vlečno kljuko, hitrosnemljivo ali avtomatsko vlečno kljuko ter skrito ali vertikalno vlečno kljuko.

Vse vlečne kljuke imajo ustrezen certifikat

Ponujamo tudi vrhunsko dodatno elektroniko, ki jo je ob montaži vlečne kljuke treba vgraditi v vaše vozilo zaradi pravilnega delovanja računalniškega sistema v novejših vozilih.
Ob montaži vlečne kljuke v Avtocentru Avtostop dobite potrdilo o strokovni vgradnji vlečne kljuke. Takšno potrdilo je nujno za homologacijo v pooblaščenem centru. Po želji homologacijo lahko uredimo tudi mi.
Če imate novo vozilo, ki je še v garanciji, se pozanimajte pri pooblaščenem servisu, ali montaža vlečne kljuke na kakršenkoli način vpliva na garancijo.

Tukaj so odgovori na najbolj pogosta vprašanja glede postopka montaže vlečne kljuke za avto.

 

Med katerimi vlečnimi kljukami lahko izbiram?

  • Klasična fiksna vlečna kljuka
    Fiksno vlečno kljuko montiramo z dvema vijakoma. Takšna kljuka nima kompliciranih elementov za montiranje, zato je cenovno najbolj ugodna.
  • Hitrosnemljiva ali avtomatska vlečna kljuka
    Prednost hitrosnemljive vlečne kljuke je preprosto vpenjanje in odpenjanje. Pri vpenjanju ne potrebujete orodja, spada pa v srednji cenovni razred.
  • Skrita ali vertikalna vlečna kljuka
    »Skrita« vlečna kljuka je običajno skrita, kar pa ni pravilo, saj je odvisno od odbijača. Tudi skrito vlečno kljuko preprosto vpenjate in odpenjate. Ko kljuko odpnete, ni vidno, da je bilo na vozilu karkoli montiranega. Skrita vlečna kljuka je najdražja med kljukami.

Katero vlečno kljuko vam priporočamo?

Izbira vlečne kljuke je predvsem odvisna od vsakega posameznika. Pomembno je le, da so vlečne kljuke ustrezno certificirane in zaščitene proti rjavenju.
Pri nakupu priporočamo vlečne kljuke znamke Thule.

Imam nov avto, ki je še v garanciji. Ali montaža vlečne kljuke vpliva na garancijo?

Če imate novo vozilo, ki je še v garanciji, se pozanimajte pri pooblaščenem servisu, ali montaža vlečne kljuke na kakršenkoli način vpliva na garancijo.

 

Fotografija prikazuje vlečno kljuko, na katero je družina pripela nosilec za kolesa.

Zakaj potrebujem potrdilo o strokovni vgradnji vlečne kljuke?

Ob montaži vlečne kljuke v Avtocentru Avtostop dobite potrdilo, ki zagotavlja strokovno vgradnjo vlečne kljuke. S potrdilom potem greste v pooblaščen center in vlečno kljuko homologirate.

Ali je res treba vlečno kljuko homologirati?

Vlečne kljuke je po zakonu nujno homologirati. Postopek ugotavljanja skladnosti vozil je nujen za vse spremembe oziroma predelave na vozilih. Homologacijski karton imejte vedno v avtu, saj ga je treba obvezno predložiti na zahtevo policije ob redni kontroli prometa.
Homologacijo montiranih vlečnih kljuk je možno v Ljubljani opraviti v:
Javno podjetje Ljubljanski potniški promet, d.o.o.
Celovška cesta 160, Ljubljana
Brezplačna telefonska številka: 080 18 88
E-pošta: mail@lpp.si
Spletna stran: www.lpp.si
Homologacijo vam lahko uredimo tudi v Avtocentru Avtostop.

P. S. Homologacijski karton imejte vedno v vozilu, saj ga je treba obvezno predložiti na zahtevo policije ob redni kontroli prometa.

Lastnik vozila je LEASING HIŠA

V primeru, da je lastnik vozila LEASING hiša, prinesite s seboj pooblastilo LEASING hiše za vgradnjo vlečne naprave, da se strinjajo.

Katero dodatno elektroniko ob montaži vlečne kljuke potrebujem?

Na voljo so različne verzije zaščitnih elektro modulov. Standardni elektro modul vsebuje 7 polno vtičnico. V kolikor potrebujete 13 polno vtičnico, nam to sporočite. Glavna razlika je, da ima 13 polna vtičnica dodatni vhod/izhod za luč vzvratne vožnje. Če boste vlečno kljuko uporabljali za vleko počitniške prikolice ali pa boste na kljuko montirali nosilce za kolesa, ki potrebuje 13p vtičnico, potem potrebujete 13 polno vtičnico.
Vse različice modulov imajo enako ohišje in enak 22-pinski konektor. Razlika je le v napisu z oznako verzije na ohišju, pri 7.00B in 7.00 pa je razlika samo v embalaži. Moduli so homologirani pod številko e26*2009/19*1049*00. Garancija je 24 mesecev. V nadaljevanju so tehnične specifikacije modulov.

Elektro moduli za vlečne kljuke:

  • Različice 7.00B (Basic), 7.00, 7.02, 1.13
    Univerzalni adapter, ki je ustrezen za vsa osebna vozila. Uporablja se za priključitev signalizacije prikolice vozila na avto. Novejši avtomobili potrebujejo elektronski adapter za priključitev osvetlitve prikolice na ožičenje vozila. Vse verzije modulov uporabljajo za vklop osvetlitve prikolice najsodobnejše močnostne tranzistorje. Zaščiteni so pred okvaro pri napačni priključitvi napajanja. Kanali so elektronsko, tokovno in termično zaščiteni. Elektro modul ima minimalno porabo ob ugasnjenem motorju. Vključi se ob vžigu motorja ali ob priklopu vtiča signalizacije prikolice v vtičnico na avtomobilu. Po odpravi morebitne napake na prikolici se modul samodejno postavi v prvotno stanje.
  • 7 polni elektro set – (Basic)
    Elektronika in priključni 22-pinski konektor ter 15 kabelskih sponk za priključitev adapterja na električno napeljavo. Vsebuje 6 vhodov in 6 izhodov – leva in desna pozicijska luč, levi in desni smernik, zavorne luči in meglenka ter luč vzvratne vožnje.
  • Elektro modul v7.00
    Enako kot V7.00B, le da je v kompletu celotna instalacija, 7-pinska vtičnica in vsa potrebna dodatna oprema za priključitev modula v avtomobil (hitre sponke, varovalka s stojalom, vezice, vijaki, matice itd.).
  • Elektro modul v7.02
    Enako kot V 7.00, le da ima verzija 7.02 naslednje dodatne funkcije:

    • izklop senzorjev vzvratne vožnje (PDC – park distance control)
    • kontrola nedelovanja žarnic na prikolici (levi in desni smernik ter pozicijske luči) – zvočni signal
    • kontrola kratkega stika na napeljavi prikolice (levi in desni smernik ter pozicijske luči) – zvočni signal
    • zvočni signal pri preobremenitvi modula (termična preobremenitev)
    • izklop meglenk na avtomobilu ob vklopu meglenke na prikolici (zakonsko določeno v nekaterih evropskih državah)
    • zvočni signal za opozorilo napake na prikolici se aktivira ob vklopu levega ali desnega smernika
  • Elektro modul v.13.00
    Enako kot V7.00, le da je v kompletu 13-pinska vtičnica in dodaten vhod/izhod za luč vzvratne vožnje.
  • Elektro modul v13.02
    Enako kot v13.00 le da v13.02 omogoča funkcijo izklopa senzorjev vzvratne vožnje (PDC – park distance controll).

 

Fotografija prikazuje vmesni postopek vgradnje vlečne kljuke, ki jo montiramo v Avtocentru Avtostop.

Postopek nakupa in montaže vlečne kljuke v Avtocentru Avtostop Ljubljana

V Avtocentru Avtostop prodajamo in strokovno montiramo vlečne kljuke za avte vseh znamk. Vse vlečne kljuke imajo ustrezen certifikat. Cena montaže je odvisna od starosti vozila. Po želji uredimo homologacijo vlečne kljuke (z doplačilom).
Pokličite nas na telefon 041 544 533, nam pišite na info@avtostop.si ali nas obiščite na Devovi ulici 18, Ljubljana – Šiška.
Na podlagi vašega povpraševanja vam pošljemo ponudbo. Ponudbo najprej plačate. Rok dobave za vlečno kljuko je od 2 do 3 delovnih dni. Ko od dobavitelja dobimo vlečno kljuko, vas kontaktiramo in se dogovorimo za termin montaže. Ob montaži prejmete potrdilo o strokovni vgradnji.

V primeru, da imate v vašem vozilu predelave ali poškodbe, ki vplivajo na montažo vlečne kljuke, vas ob montaži obvestimo, da lahko pride do dodatnih stroškov montaže. Takrat vam izdamo račun za dodatno delo.

Dodatno delo predstavlja:

  • predelava vozila na plin (LPG)
  • zviti ali uničeni nosilci zaradi poškodovanega vozila
  • zarjavelo podvozje ali zarjavele luknje za vijake, zaradi česar moramo narediti nove navoje ter dodatno zaščititi podvozje
  • zaščitni premazi ali druga plastika, zaradi katerih moramo narediti nove navoje

Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

AVTOSERVIS

Servis zavor

VIDLJIVOST

Nastavitev žarometov

VGRADNJE V AVTO

Montaža parkirnih senzorjev