fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00 - 17:00; Sobota: 8:00 - 15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Devova 18 – uvoz iz ceste Ljubljanske brigade,

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Na fotografiji je avtomehanik iz Avtocentra Avtostop v Ljubljani, ko opravlja menjavo filtra v avtu.

Opozorilni znaki, da je treba zamenjati določen filter v avtu

Prepoznajte znake za menjavo oz. čiščenje filtrov v avtu

Zračni filter, kabinski filter, oljni filter in filter za gorivo skrbijo za brezhibno delovanje vašega avtomobila. Enako kot zavore tudi filtri sodijo med potrošni material, ki ga je sčasoma treba zamenjati. Včasih se prečiščevalna funkcija filtra predčasno močno zmanjša. Prepoznajte znake, kdaj je treba očistiti oziroma zamenjati določeni filter v avtu.

 

Zračni filter

 

Zračni filter čisti umazane delce iz zraka, ki prihajajo v motor. Znaki zamašenega zračnega filtra: večja poraba goriva, zmanjšana moč pospeševanja, težave z vžigom avtomobila, prižgana lučka za napako motorja.

Zračni filter, nekateri ga imenujejo tudi filter za zrak, je priporočljivo pregledati ob vsaki menjavi olja. V kakšnem stanju je zračni filter za avto, je dostikrat odvisno od načina vožnje. Ker je nakup filtra cenovno ugoden, ga je največkrat najlažje kar zamenjati.

 

Kabinski zračni filter

 

Kabinski zračni filter odstranjuje nečistoče iz zraka, ki ga med vožnjo vdihavamo v kabini.

Znaki zamašenega zračnega filtra kabine: zrak iz ventilatorja ima neprijeten vonj, ventilator dela z zmanjšano močjo, pretiran zvok delovanja ventilatorjev, ventilator ne zmore odrositi vetrobranskega stekla v hladnem in deževnem vremenu.

Kabinski filter je priporočljivo menjati enkrat letno, če pogosto parkirate pod drevesi ali se vozite po makadamu pa dvakrat letno. Če ste v dvomu, ali kabinski zračni filter očistiti ali zamenjati, velja enako kot pri zračnem filtru.

 

Fotografija prikazuje menjavo kabinskega filtra v avtu, ki ga po ugodni ceni uredijo v Avtocentru Avtostop v Ljubljani.

Oljni filter

 

Oljni filter skrbi za čistočo motornega olja, kar omogoča normalno delovanje motorja in mu podaljšuje življenjsko dobo.

Znaki zamašenega oljnega filtra: hrup motorja, črno olje na merilni palici za olje, prižgana lučka za prenizek tlak motornega olja ali prižgana lučka za napako motorja.

Čiščenje oljnega filtra je zamudno, saj je prepojen z umazanim oljem. Najbolje ga je zamenjati ob vsaki menjavi olja.

 

Filter olja v avtomatskih menjalnikih

 

Obstaja tudi filter olja v avtomatskih menjalnikih, ki se ga menja glede na interval, ki je naveden v lastniški knjižici. Servis avtomatskih menjalnikov obvezno prepustite za to usposobljenim strokovnjakom.

 

Filter goriva

 

Filter goriva preprečuje nečistim delcem v gorivu, da bi prišli v sestavne dele motorja.

Motor ne mara umazanega goriva (dizelski motor zlasti ne mara vode v gorivu), zato vam bo dal jasno vedeti, da je filter goriva zamašen.

Znaki zamašenega filtra goriva: težave z vžigom, »cukanje« motorja pri vožnji, upočasnjeno pospeševanje, »nemiren« prosti tek.

Interval, ko je treba zamenjati filter goriva, načeloma ni določen. Enako kot velja za oljni filter, je tudi filter goriva bolje zamenjati, kot ga poskušati očistiti. Če se pojavijo zgoraj navedeni znaki, pa ga je treba zamenjati.

Pred menjavo filtra se pri usposobljenem in izkušenem mehaniku najprej prepričajte, da za navedene težave ni nobenega drugega razloga.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

AVTOSERVIS

Servis zavor

AVTOSERVIS

Hitri servis avta

SERVIS AVTA

Menjava olja