fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Na fotografiji je avtomobil, ki ima vgrajene park senzorje.

Parkirni senzorji za avto za lažje bočno ali vzvratno parkiranje

Vam bočno ali vzvratno parkiranje včasih zagreni prihod v službo, nakupovanje ali izlet?

Proizvajalci avtotehnike so izumili »asistente«, ki pomagajo pri še tako zahtevnem manevriranju. Pri tem so strpni in prijazni.

Sistemi za pomoč pri parkiranju so danes običajno del dodatne opreme. Na trgu so predvsem tri vrste pripomočkov pri parkiranju: parkirni senzorji z zvočnimi signali, kamere in sistemi za samodejno parkiranje.

 

Parkirni senzorji za vzvratno vožnjo

 

Park senzorji, kot pogovorno imenujemo tudi parkirne senzorje, koristijo vsem, ki si želijo pomagati predvsem pri vzvratnem in bočnem parkiranju. Zelo veseli jih bodo lastniki večjih vozil, kot so terenska vozila, karavani ali kombiji.

Največja prednost parkirnih senzorjev je, da lahko preprečijo trčenje in posledično škodo, ki lahko povzroči večje stroške. Na oviro opozarjajo tudi v nepredvidljivih situacijah na cesti. Na primer, vozilo pred vami nenadoma zapelje na vaš pas, senzor z zvočnim signalom pa vam sporoči, da ste preblizu vozila in da je potrebno zaviranje.

Zaradi naštetega je cena vgradnje senzorjev bolj ugodna, kot tveganje na cesti brez pripomočkov.

 

Kako delujejo parkirni senzorji?

 

Parkirni senzorji ali tipala opozarjajo na oviro na podlagi tehnologije ultrazvočnih valov z zvočnim signalom, lahko pa tudi grafično, če imate dodaten LCD sistem. Pri določenih vozilih, kot so na primer Volkswagen, Seat in Škoda se oddaljenost od ovire grafično prikaže na zaslonu infotainment sistema. Senzorji so običajno nameščeni v sprednjem in zadnjem odbijaču.

Obstajajo tudi parkirni senzorji s kamero, kjer na LED zaslonu spremljamo oddaljenost od ovire v živo.

Še bolj razveseljujoči so sistemi za samodejno parkiranje, kjer se volan sam obrača, voznik pa le upravlja s plinom. Sicer pa inovativno tehnologijo samodejnega daljinskega parkiranja vozila ponujajo pri BMW-ju, kjer pri seriji 5 in seriji 7 voznik parkira avto s pomočjo daljinskega ključa s pomikanjem naprej in nazaj na zaslonu na dotik.

 

Fotografija prikazuje park senzor, ki ga strokovno vgrajujejo v Avtocentru Avtostop v Ljubljani.

 

Vgradnja parkirnih senzorjev

 

Možna je naknadna vgradnja parkirnih sistemov. Odločite se lahko za montažo parkirnih senzorjev ali kamer. Tudi montaža parkirnih senzorjev skupaj s kamero je mogoča.

Cena montaže parkirnih senzorjev je običajno odvisna od zahtevnosti montaže glede na tip vozila. Praviloma je način vgradnje parkirnih senzorjev za cenovno dražja vozila bolj zahtevna. Odvisno je tudi, če si želite montažo samo zadnjih senzorjev ali montažo sprednjih in zadnjih senzorjev, kar je seveda dražje.

Cena montaže kamere je odvisna od tega, če se odločite le za vgradnjo kamere zadaj, ali za vgradnjo spredaj in zadaj, ter od tega, če kamera omogoča pogled 360 stopinj.

Priporočljivo je kupiti kvalitetne senzorje in kamere, saj je razlika v zanesljivosti in videzu vozila po montaži očitna. Bolj kvalitetni senzorji so pri opravljanju svoje funkcije bolj učinkoviti, manj opazni, boljše tesnijo, odporni so na udarce, ter nudijo samodejno diagnostiko okvare, predvsem pa so bolj varni.

 

Montaža parkirnih senzorjev Ljubljana

 

V Avtocentru Avtostop nudimo dobavo in ugodno montažo kakovostnih parkirnih senzorjev in kamer za vsa vozila (osebni avto, avtodom, kombi idr.). Po želji senzorje prebarvamo v barvo vašega vozila. Možna je tudi brezžična montaža parkirnih senzorjev, med grafičnim prikazovalnikom in centralno enoto.

Pokličite nas na telefon 041 544 533, nam pišite na info@avtostop.si ali nas obiščite na Devovi ulici 18 v Šiški.

 

Cenik

 

  1. Komplet senzorjev (spredaj + zadaj) + BREZPLAČNO LCD zaslon + vgradnja: 350 € (senzorji 200 €, delo 150 €)
  2. Senzorji (zadaj) + PISKAČ + vgradnja: 170 € (senzorji in piskač 95 €, delo 75 €)

*V vozila, ki imajo originalno vgradnjo senzorjev in LCD zaslonov, dodatna vgradnja senzorjev in pripomočkov za parkiranje ni mogoča.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

AVTOSERVIS

Servis zavor

AVTOPRALNICA

Poliranje avta

VGRADNJE V AVTO

Montaža parkirnih senzorjev