Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00 - 19:00; Sobota: 8:00 - 15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Devova 18 – uvoz iz ceste Ljubljanske brigade,

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Poznate lažno samozavest pri vožnji?

Vožnja pod vplivom alkohola

S prijatelji ste nekaj malega spili, ali vseeno sedete za volan? Tudi če se ne počutite pijani, alkohol oslabi sposobnost običajnega miselnega presojanja. Še posebej pa velja: kdor cik-cak hodi, naj avto ne vozi.

 

Kako vozi voznik, ki je pil?

 

Alkohol vpliva na lažno samozavest. Voznik je tako bolj prepričan v svoje sposobnosti. V resnici pa ima voznik zaradi alkohola slabšo sposobnost zaznave oddaljenosti predmetov, počasnejše reakcije, manjši zorni kot, preobčutljivost na luči nasproti vozečega avta, itd.

Pri vozniku, ki je pil, se pojavi tudi t. i. rdeča slepota, ko težje zaznava rdečo luč na semaforju, zavorne luči, ali označbe za oviro na cesti.

Vse to pripelje do napačne ocene razdalj in precenjevanja situacij. Takšen voznik vozi prehitro ali pa prepočasi, smer spreminja brez smernih kazalcev, ustavlja pri zeleni luči ali pa prevozi rdečo luč, v ovinek pripelje s preveliko hitrostjo ali pa zamuja s spreminjanjem smeri in ga zato zanese v ovinku, tvegano prehiteva, drži prekratko varnostno razdaljo, ima počasnejši reakcijski čas na naglo zaviranje v prometu, težje spremlja smer vožnje ipd.

 

V glavnem – voznik pod vplivom alkohola je v avtu preveč sproščen

 

Prometna nesreča? Ne hvala.

Po statističnih podatkih policije se je delež prometnih nesreč zaradi vožnje pod vplivom alkohola nekoliko zmanjšal. Alkohol sedaj predstavlja 9 odstotkov vseh nesreč na cesti. Kljub temu pa smrtne prometne nesreči povzroči več kot petina voznikov, ki so vinjeni.

Dejstvo je, da nihče ne zmore varno voziti potem, ko je nekaj spil ali vzel kakršnokoli drugo opojno substanco. Za vožnjo potrebujemo roke, oči, noge in trezne možgane, da kontroliramo avto.

 

Na fotografiji so avtomobilski ključi in kozarec alkoholne pijače.

 

Avto ne pozna lažne samozavesti

 

Čas za sproščanje s prijatelji ob kozarcu žlahtnega si je možno narediti še lepši, če je že vnaprej zagotovljen prevoz ali če se sproščamo v bližnjem lokalu.

Vožnja v opitem stanju vpliva tudi na stanje v denarnici. Če zadenete robnik, kar je še blaga posledica, je treba nastaviti podvozje, pride pa lahko tudi do poškodb platišča, stabilizatorja, mostu, zavornih diskov in amortizerjev.

Za vsa popravila morebitnih okvar in za nastavitev avtooptike nas lahko kontaktirate.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

VULKANIZERSTVO

Ravnanje platišč

SERVIS ZAVOR

Menjava zavornih ploščic

SERVIS

Avtooptika