fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00 - 19:00; Sobota: 8:00 - 15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Na fotografiji je več zračnih filtrov (kabinski filter), ki vam jih po ugodni ceni zamenjajo v Avtocentru Avtostop v Ljubljani.

Vroče je, zračni filter v avtu pa ne piha kot bi moral?

Zamašen ali umazan kabinski filter - kakšne so posledice?

Menjava starega kabinskega zračnega filtra je majhna naložba v dobro počutje in udobje pri vožnji.

V času poletne vročine je ventilator v avtu naš najboljši prijatelj. Če ventilator ne piha tako kot po navadi, je morda nastopil čas za menjavo kabinskega zračnega filtra.

Zamašen ali umazan kabinski filter zmanjša pretok zraka v potniško kabino skozi ventilator. (Posledično se uparjevalnik ne hladi, ampak pregreva, zato ne pride do optimalne hladilne moči.) Takšen filter prepušča tudi alergene v kabino.

Filter kabin se včasih napačno imenuje filter klime (microfilter). Filter kabine imajo tudi vozila, ki nimajo avto klime.

 

Na fotografiji je zračni ali kabinski filter, ki ga mehanik iz Avtostopa menja pri enem izmed avtomobilov.

 

Zakaj je priporočljiva menjava kabinskega zračnega filtra?

 

Kabinski zračni filter je odgovoren za čistost zraka, ki pride v potniško kabino. V normalnih pogojih pomaga filtrirati cvetnih prah, bakterije, prah in izpušne pline, ki bi lahko prišli v sistem gretja, ventilacije ali avto klime.

Kabinski filter je dokaj nov dodatek k avtu, ki pa se ga pogosto zanemarja.

Zaradi zamašenega filtra kabine ventilator ne piha kot bi moral in v kabino prehajajo prašni delci in smog s ceste.

Kabinski filter je priporočljivo menjati 1x na leto, če pogosto parkirate pod drevesi ali se vozite po makadamu pa 2x na leto.

 

Kako veste, da je filter kabine zamašen?

 

Filter kabine je zabasan, če ventilator dela z zmanjšano močjo, če ima zrak iz ventilatorja neprijeten vonj ali pa če ventilator ne more odrositi stekla v hladnem in deževnem vremenu.

Z rednim menjanjem kabinskega filtra poskrbite za dobro počutje in udobnost pri vožnji.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

AVTOSERVIS

Servis zavor

AVTOSERVIS

Menjava kabinskega filtra

SERVIS KLIME

Polnjenje klime