fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Fotografija prikazuje rumeno lučko za motor, ki se prižge, ko je nujna menjava olja.

Z upoštevanjem teh 8 točk preprečite prižig rumene lučke za motor

Pomagamo zmanjšati stroške avtoservisa

Vozilo nam predstavlja velik finančni zalogaj. Poiskali smo 8 nasvetov, ki nam lahko pomagajo zmanjšati stroške avtoservisa in se izogniti pogostim obiskom avtomehanika.

1. Ne čakajte, da je rezervoar za gorivo prazen

Celo najbolj čisto gorivo vsebuje majhne delčke, ki pa se zaradi gravitacije zadržujejo na dnu rezervoarja. Če se vozite na »hlape«, motor posesa te delčke. Najboljše je gorivo doliti, ko se nivo spusti na eno četrtino rezervoarja. Pa tudi črpalka za gorivo najbolj optimalno dela, ko je popolnoma potopljena z gorivom.

2. Ne ignorirajte rumene opozorilne lučke

Nimajo vsa vozila iste opozorilne lučke, toda na splošno se razlikujejo glede na barvo. Zelena (včasih modra) barva lučke je znak, da je določena zadeva vključena. Rumena barva lučke pomeni, da je nekaj potrebno popraviti ali preveriti. Rdeča barva pomeni resno težavo, zaradi katere morate vozilo čim prej ustaviti. Tudi če se opozorilna lučka ugasne, zadeve vseeno ne ignorirajte in pokličite avtomehanika.

3. Ne pretiravajte pri dolivanju olja

Pri palčki, ki kaže nivo motornega olja, naj olje nikoli ne gre čez MAX oznako. V nasprotnem primeru lahko preveč motornega olja uniči katalizator, odpove semering, ali pa se iz vseh koncev začne kaditi in pride do požara.

Fotografija prikazuje motorno olje, ki ga je treba menjati tudi v avtomatskem menjalniku. 4. Ne zanemarjajte menjave motornega olja, niti pri novem avtu

Obrabljeno motorno olje povzroča zmanjšano moč motorja in večjo porabo goriva. Sčasoma lahko celo povzroči okvaro na motorju. Upoštevajte navodila proizvajalca vozila, kako pogosto je potrebno zamenjati motorno olje. Tudi pri nekaterih popolnoma novih avtih je potrebno paziti, saj je včasih potrebno zamenjati motorno olje že po prevoženih 1.000 km.

5. Ne zanemarjajte tlaka v pnevmatikah

Prenizek tlak v pnevmatikah pomeni slabši oprijem na cesti in manj učinkovito zaviranje. S preverjanjem tlaka lahko preprečite tudi nevarnost eksplozije. Poleg tega se takšne pnevmatike hitreje obrabijo. Svetujemo, da enkrat mesečno preverite tlak v pnevmatikah.

6. Vam avto zavija levo ali desno?

Če ste slučajno zadeli robnik (kar se zelo pogosto dogaja), peljite avto k avtomehaniku, da preveri 3D optično nastavitev podvozja vozila. Nepravilna prilagoditev podvozja lahko povzroči težave z vodljivostjo vozila in neenakomerno obrabo pnevmatik.

7. Česa nikoli ne počnite z avtomatskim menjalnikom

Vedno se popolnoma ustavite preden prestavite v režim P (park), saj s tem tvegate, da boste odlomili zatič. V režimu P je znotraj avtomatskega menjalnika poseben zaklop, ki zablokira zobnik menjalnika, kar pa v primeru, da se avto giblje, obremeni avtomatski menjalnik.

8. Ne obešajte še druge ključe h ključu za avto

Preveč ključev lahko preveč obteži stikalo za vžig in ga čez čas poškoduje. Na obesku imejte samo par ključev.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

SERVIS AVTA

Menjava olja

AVTOMATSKI MENJALNIK

Menjava olja v avtomatiku

AVTOSERVIS

Menjava filtrov