fbpx

Kontakt

icon_widget_image Petek - Sobota: 8:00-17:00; Sobota: 8:00-15:00 icon_widget_image Devova 18, 1000 Ljubljana - Šiška icon_widget_image Pnevmatike: +386 31 813 813 icon_widget_image Servis: +386 41 544 533 icon_widget_image info@avtostop.si icon_widget_image narocila@gumenadom.si

Osnovni podatki podjetja

AMONTE D.O.O.

Bravničarjeva ulica 11

(Devova 18 – uvoz s Ceste Ljubljanske brigade)

1000 Ljubljana

Davčna številka:

SI56012624

Matična številka: 3979091000

Zakaj je nujna redna menjava olja v avtu?

Menjava olja je odvisna od načina vožnje in koliko star je motor

Menjava olja je eno od najbolj pomembnih vzdrževalnih del na vozilu, saj omogoča brezhibno delovanje motorja. Motorno olje maže in čisti notranje dele motorja, zmanjšuje njihovo trenje in obrabo, preprečuje pregrevanje in korozijo. Menjava olja je tudi pomembna, ker čez določen čas olje postane nečisto in s tem manj učinkovito pri opravljanju svojega dela.
Obrabljeno motorno olje povzroča zmanjšano moč motorja in večjo porabo goriva. Sčasoma lahko celo povzroči okvaro na motorju. Zato naj bo menjava olja preventivna pri vašemu avtomobilu.

Kako pogosto je treba opraviti menjavo olja?

Menjava olja je odvisna od načina vožnje in koliko star je motor. Priporočamo menjavo olja na 10.000–15.000 km.
Menjava olja je obdobje, ko je treba zamenjati tudi oljni filter!
Tudi izkušeni mehaniki za menjavo olja na avtomobilu potrebujejo najmanj 20 minut. Avto je treba dvigniti, s posebnim ključem odviti vijak, pustiti, da olje povsem odteče, zamenjati filter, nato pa skozi drugo odprtino naliti olje do priporočene meje. Pri proizvajalcu motornih olj Castrol, ki je sicer del multikorporacije BP, so prišli na idejo, da bi celoten postopek menjave olja močno pospešili in ga naredili podobnega denimo menjavi kartuše za črnilo na tiskalnikih.

 

Fotografija prikazuje menjavo olja, ki jo v Avtocentru Avtostop v Ljubljani opravijo hitro in po ugodni ceni.

Katero olje uporabiti?

Pri izbiri olja je najbolje upoštevati navodila proizvajalca v lastniški knjižici vašega vozila. Proizvajalec avtomobila predpiše, katerim specifikacijam mora motorno olje ustrezati in priporoči določeno znamko olja. Seznam vseh motornih olj, ki jih odobrijo proizvajalci avtomobilov, je možno najti na spletnih straneh proizvajalcev olj. Priporočeno je kupovati sintetična olja, ki mažejo bolj kvalitetno.
Najbolj pomembna lastnost olja je viskoznost, ki vzdržuje mazivnost notranjih delov motorja. Z uporabo prave viskoznosti olja boste izboljšali tudi porabo goriva vsaj za 1–2 odstotka.

Ali lahko na redni servis avta (hitri avtoservis) prinesem svoje olje?

Lahko, če ste ga kupili od zanesljivega prodajalca in ustreza predpisanim specifikacijam za vaš avto.
Če se odločite prepustiti menjavo olja izkušenim avtomehanikom, vas vabimo v našo servisno delavnico avtocentra AvtoStop, kjer vam hitro in ugodno opravimo menjavo olja.


Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si - Imate težavo z vašim vozilom? Brez problema lahko pokličete na ? 041 544 533 ali pošljete vprašanje na ? info@avtostop.si -

V primeru težav vas vabimo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1,  v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!


STORITVE VEZANE NA ČLANEK

AVTOSERVIS

Menjava olja v avtomatiku

AVTOSERVIS

Hitri servis avta

SERVIS AVTA

Menjava zavornih ploščic