fbpx

5 točk v avtu, ki jih vsak pozabi očistiti

Avto globinsko očistite

Čeprav redno čistimo avto, tudi avto potrebuje spomladansko čiščenje. Takrat se je dobro spomniti na pet mest v avtu, ki jih z lahkoto spregledamo pri čiščenju. Potem ko boste očistili tudi ta mesta, lahko rečete, da ste svoj avto peljali na globinsko čiščenje.

1. Tla

Tla, in ne samo preproge je potrebno tudi očistiti. Tla pod preprogami od pedal do zadnjih sedežev so polna prahu, umazanije in drobtin. Vse preproge dajte ven iz avta in tla očistite z ustreznim kvalitetnim čistilom. Še posebej se osredotočite na tla okoli pedal.

2. Prtljažnik

Nihče ne sedi v prtljažniku, vendar se vseeno veliko umazanije nabere tam zadaj. Pripomočki za aktivno življenje, prevozi takšnega in drugačnega materiala vse pusti svojo sled. Ker je tepih v prtljažniku zelo trpežen, ga ni tako težko do čistega zdrgniti. Ne pozabite dvigniti tepih in počistiti tudi pod rezervno gumo!

3. Strop

Kdaj ste nazadnje očistili strop v avtu? Ni težko pozabiti na ta predel, ker kdaj iskreno pogledamo tja gor? Vsake toliko se gor najdejo kakšne packe ali pa je strop preprosto posivel od umazanije v zraku. Če kadite v avtu, pa k temu še prištejte star vonj po cigaretah zažrt v tapiciran strop. Pri čiščenju izberite ustrezno nežno čistilo in mehko krpo.

4. Držala za lončke

Polita kava, sokovi, energijski napitki naredijo to mesto zelo lepljivo. Pa tudi brez tega se noter bogsegavedi od kod nabirajo drobtinice. Nekateri avti imajo snemljivo gumijasto prevleko, ki jo z lahkoto očistite. Plastiko očistite z vlažno gobico.

5. Sedeži

Sedeži so magnet za umazanijo, predvsem se vse možno nabira v prepogibih med njimi. Najprej vse skupaj posesajte, potem sedeže nežno očistite s krtačo in ustreznim čistilom.


Globinsko čiščenje iz naše ročne avtopralnice AvtoStop

* NOVO: Spletni nakup pnevmatik po NAJBOLJŠIH cenah *SPLETNA TRGOVINA >>