fbpx

Počasi se približuje čas, ko bo na cesti obvezna zimska oprema. Se tudi vi sprašujete, kakšna je razlika med celoletnimi gumami in zimskimi gumami, če lahko tudi celoletne gume uporabljate pozimi?

Celoletne gume so praktične

zimske gume namesto celoletnih

Prednost celoletnih pnevmatik je, da jih lahko uporabljate čez celo leto. Celoletne gume so prilagojene na vse vremenske razmere na cesti. Uporabljate jih lahko po snegu in ledu ali na razbeljenem poletnem asfaltu. Celoletne pnevmatike se obnesejo do temperature max -3 °C. Za območja, kjer je več snega in nižje zimske temperature (pod -3 °C), se odsvetuje uporabo le-teh.

S celoletnimi pnevmatikami privarčujete, saj vam ni potrebno imeti zimskega in letnega kompleta pnevmatik. Pa tudi ni se potrebno ukvarjati s premontažo obeh kompletov. Vendar celoletne pnevmatike se obnesejo v območjih, kjer temperatura ne pade pod -3 °C.

Zimske gume so narejene za sneg in led

Zimske pnevmatike kot tudi celoletne pnevmatike imajo oznako M+S, zaradi česar se jih šteje v zimsko opremo. Oznaka M+S pomeni, da so pnevmatike narejene za blato in sneg (mud and snow). Vendar prave zimske gume imajo zraven še emblem snežinke, kar pomeni, da so izključno prilagojene zimskim razmeram na cesti.

Pozimi je priporočljivo imeti prave zimske pnevmatike

1. Tudi najbolj napredna tehnologija ne bo nudila varnosti, če se je ne uporablja pravilno.

2.Testi so pokazali, da celoletne gume ne dosegajo kvalitete kot jo imajo zimske ali letne pnevmatike.

3.Celoletne pnevmatike morajo ustrezati zelo velikemu številu zahtev, saj morajo biti prilagojene na vse razmere na cesti. Zato se celoletne gume po kvaliteti ne morejo primerjati z zimskimi gumami, ki so narejene samo za zimske razmere na cesti.

Menjava gum – cena »

Kontaktirajte nas

* NOVO: Spletni nakup pnevmatik po NAJBOLJŠIH cenah *SPLETNA TRGOVINA >>