fbpx

Koristne informacije

za vaš avtomobil

Novi Audi A1 Sportback

Audi je prvič okusil svet lahkih avtomobilov leta 2010 s svojim prvim Audijem A1 Sportback. Letos se vrača z drugo generacijo prestižnih malčkov, ki so od svojega predhodnika prostornejši, tehnološko naprednejši in še bolj prefinjeni. Prav zaradi teh lastnosti pa so ljubitelji Audijev nekoliko zaskrbljeni …

read more

Strah pred avtomatsko avtopralnico je sedaj odveč

Avtomatska avtopralnica Avtostop je prostorna, svetla in zračna, zato je pranje avtomobila v njej prijetna izkušnja. Za vse, ki se bojite, da se boste v avtopralnici počutili utesnjeno, je ta strah v naši najsodobnejši avtomatski avtopralnici na Letališki 1 odveč.

read more

Menjava sklopke

Sklopka je potrošni material, ki ga bo na neki točki vaše vozniške kariere treba zamenjati. Dobra novica pa je, da je življenjska doba sklopke v veliki meri odvisna od vas samih in od vašega načina vožnje. Pomembno je, da vemo, kako lahko obrabljanje sklopke zmanjšamo in kateri so opozorilni znaki menjavo sklopke.

read more

Pranje in zaščita podvozja pred soljo in umazanijo – zimski sovražniki

Najučinkovitejša zaščita avta in podvozja pred rjavenjem v zimskih mesecih je redno in temeljito pranje avtomobila in podvozja. Tudi tu velja pravilo: bolje večkrat kot premalokrat. V zimskih razmerah je avto dobro čistiti čim pogosteje, zlasti kadar je na cestah tudi sneg. Priporočamo tudi zaščito s protikorozijskim sredstvom.

read more

Rja na avtu – 11 mitov

Rjavenje je splošen izraz za proces, ki poteka, ko je železo ali kovina z vsebnostjo železa daljše obdobje izpostavljena kisiku in vlagi. Če je v zraku veliko vlage, lahko rja nastane tudi na pokritem vozilu. Dobro je vedeti, da zaščita vozila pred rjo preprečuje rjavenje železa in kovinskih delov.

read more
* NOVO: Spletni nakup pnevmatik po NAJBOLJŠIH cenah *SPLETNA TRGOVINA >>