fbpx

Avtooptika 3D

S pravilno nastavitvijo podvozja do prihranka goriva in manjše obrabe pnevmatik

Avtooptika je izraz, ki pomeni nastavitev in prilagoditev podvozja avtomobila, da zagotovimo brezhibno smer vožnje in vodljivost vozila. Pravilna nastavitev podvozja ima pomembno vlogo pri zagotavljanju lege vozila na cestišču, saj skrajša pot zaviranja, hkrati pa vpliva tudi na prihranek pri porabi goriva in manjšo obrabo pnevmatik.

Optika vozila – kdaj je potrebno preveriti nastavitev podvozja?

V kolikor ste pri običajni vožnji z avtomobilom ugotovili, da vozilo samo zavija levo ali desno vam svetujemo, da se nemudoma odpravite k mehaniku, ki bo z ustrezno napravo preveril optično nastavitev podvozja. Priporočamo tudi, da se optika na vozilu preveri, če ste z avtomobilom prevozili npr. robnik cestišča, količek …

Optika podvozja je zaželena, kadar zaznate naslednje znake:

  • Vodilna kolesa ne zavijajo kot bi morala.
  • Pri vožnji naravnost ostanejo kolesa pod določenim kotom.
  • Pri obračanju krmila začutite težave.
  • Otežena je vodljivost vozila.

To pomeni, da je lahko podvozje avtomobila nepravilno nastavljeno.

Zakaj je pomembna natančna optika vozila?

Na vozilu je nujno potrebna natančna avtooptika, saj s tem poskrbite za varnost vas in ostalih udeležencev v prometu. Na ta način pa tudi avtomobilu podaljšate življenjsko dobo. Da lahko govorimo o urejeni optiki vozila, je potrebno pravilno optično nastaviti vsa štiri kolesa na avtomobilu.

Kaj pomeni pravilna nastavitev podvozja

Pravilna nastavitev podvozja obsega preverjanje smeri in kotov nastavitve koles, skladno s priporočili proizvajalca vozila. Kolesa se namestijo pravokotno na cestišče in vzporedno eno z drugim. Kolesa pa se nikakor ne smejo nagibati proti zunanji ali notranji strani avtomobila. Posledica te nepravilnosti je lahko prekomerna obraba pnevmatik na zunanji oziroma notranji strani vozila. Najpogosteje pride do nepravine nastavitve koles zaradi prometnih nesreč, naletov na luknje v cestišču ali pri zamenjavi vzmetenja in delov krmilnega sistema.


Vožnja z jeklenim konjičkom, ki ima brezhibno nastavljeno podvozje bo tako udobnejša in varnejša. Privarčevali boste pri gorivu, hkrati pa tudi zmanjšali obrabo pnevmatik.

Cenik – avtooptika 3D

osebno vozilo ………. 35 €
kombi vozilo…………. 45 €
optika (zahtevnejša nastavitev podvozja –
BMW, Audi, Mercedes, Volkswagen) ……. 45 €

 

*Cena je z DDV

V Avtocentru AvtoStop v Ljubljani vam nudimo ugodno, natančno in kvalitetno nastavitev podvozja. Kontaktirajte nas še danes ali se oglasite na naslovu Devova ulica 18, kjer vas čakajo naši strokovnjaki, ki vam bodo uredili optiko vašega vozila!

 

Rezervirajte termin

* NOVO: Spletni nakup pnevmatik po NAJBOLJŠIH cenah *SPLETNA TRGOVINA >>