fbpx

Za avto najboljše skrbite takrat, ko ga peljete na redni servis. Poleg tega pa kot voznik morate določene dele na avtu tud sami preverjati.

Vedno je potrebno imeti pregled nad stanjem tekočin in maziv v avtu. Redno je potrebno preverjati in po potrebi doliti motorno olje, hladilno tekočino in tekočino za vetrobransko steklo.
Dobra novica je, da je vse tri tekočine in maziva lahko preveriti in da so poceni. S tem poskrbimo za bolj brezskrbno vožnjo in varnost. Še posebej pa si zmanjšamo stroške nepotrebnih popravil na avtu.

Postopek preverjanja si boste najbolj olajšali, če vse 1x na mesec preverite.

1. Motorno olje

Motorno olje je nujnega pomena za delovanje motorja. Premalo olja lahko povzroči resno okvaro motorja. Ne pozabite na redno menjanje olja glede na navodila v lastniški knjižici.

2.Hladilna tekočina

Hladilna tekočina omogoča hlajenje motorja. Pomanjkanje hladilne tekočine v avtu lahko povzroči pregrevanje motorja. Hladilno tekočino je priporočljivo tudi redno menjati, najboljše enkrat na leto.

3.Tekočina za vetrobransko steklo

Tekočina za vetrobransko steklo je zelo pomembna, saj omogoča jasen pregled na dogajanje na cesti. Zato je ni priporočljivo zanemarjati in šparati na njej. Dobro je vedeti, da letna varianta vsebuje sredstvo, s katerim hitreje odstranite insekte na vetrobranskem steklu. Pozimi pa je potrebno uporabljati tekočino z dodatkom sredstva proti zmrzovanju.

Vsak voznik mora osvojiti rutino, da sam preverja tekočine in maziva na svojem avtu. Poskrbite za svoj avto tudi vi!

 

Kontaktirajte nas
* NOVO: Spletni nakup pnevmatik po NAJBOLJŠIH cenah *SPLETNA TRGOVINA >>