fbpx

Klima ne hladi dovolj?

Preveri tesnost avtoklime

Ko je vroče, najbolj opazimo, da avto klima slabo deluje. Klima je prižgana in piha, vendar kabine ne ohladi zadovoljivo.

Neučinkovito hlajenje je lahko znak, da primanjkuje plina ali pa da klima nekje pušča.

V klimi je potrebno imeti vedno dovolj plina, saj plin hladi tudi kompresor. Če primanjkuje plina, lahko pride do poškodbe kompresorja, kar predstavlja precej visok strošek.

Avto klima slabo deluje?

Klima naprava v avtu nas prijetno hladi v vročih dneh, zniža vlago v kabini in odrosi zarošena stekla. Vloga hladilnega plina v avtoklimi je ohladiti izpihan zrak.

Če klima naprava ob največji poletni vročini z najnižjo temperaturo in največjo močjo hlajenja ne more ohladiti potniške kabine oziroma ne more uravnavati temperaturo na 26 stopinj ali pa če pozimi ne odrosi stekla, preveri tesnost avtoklime.

Drugi razlogi, da klima ne hladi, so lahko še okvarjen senzor za zunanjo temperaturo zraka, okvara sklopke na kompresorju ali zamašen kondenzator.

Klima bi morala zdržati vsaj 2 leti z učinkovitim hlajenjem.

Kako se preveri tesnjenje klime v Avtocentru Avtostop?

Pri polnjenju klime v vsak sistem avtomatsko preventivno dodamo UV barvilo.  V primeru, da ste opravili polnjenje klime pri nas in čez čas klima ne hladi dovolj, lahko diagnosticiranje puščanja klime ugotovimo s pomočjo UV lučke in očal.

Sicer pa se tesnjenje klime ugotavlja tudi rutinsko s pomočjo naprave za polnjenje klime. Ko naprava naredi vakuum test, ob večjem puščanju klime na to takoj opozori.

V primeru, da je klima bila polnjena drugje in nima UV barvila, ali pa da naprava ne more narediti vakuuma zaradi puščanja sistema, uporabimo dušik, da ugotovimo, kje spušča.

Pregled z UV lučko in očali je brezplačen ob polnjenju avtoklime pri nas. Uporaba dušika se zaračuna od 10 do 15 €.

V Avtocentru Avtostop nudimo poleg polnjenja klime tudi servis klima naprave ter dezinfekcijo z ultrazvokom ter s sprejem.

 

Rezervirajte termin

* NOVO: Spletni nakup pnevmatik po NAJBOLJŠIH cenah *SPLETNA TRGOVINA >>