fbpx

Prihaja pomlad, z njo pa tudi začetek nove sezone za vaš avto. Pozimi je pridno vžigal v mrzlih jutrih, speljeval na zasneženih klancih, vozil po obilici soli na cestah in se v meglenih dnevih dostikrat umazal zaradi nesnažne mokre ceste. Na podvozju se mu je nabralo tudi kar nekaj soli. Vaš avto si zato spomladi zasluži konkretno razvajanje, da vam bo tudi v prihodnje dobro služil.

Ko so dnevi toplejši, se je lažje spraviti k čiščenju in vzdrževanju avtomobila. Pripravili smo vam 6 napotkov, kaj je treba spomladi postoriti na vašem jeklenem konjičku.

1. Konec zimske opreme (15. marec)

S 15. marcem se konča obdobje obvezne zimske opreme, zato zimske pnevmatike zamenjajte z letnimi. Po tem datumu je zimske pnevmatike vseeno treba imeti v primeru zimskih razmer na cesti.

2. Operite podvozje

Če zaradi prenizkih temperatur pozimi niste dovolj pogosto prali podvozja vašega avtomobila, je to priporočljivo storiti vsaj ob zaključku sezone soljenja cest. S podvozja temeljito sperite sol, saj povzroča korozijo na kovinskih delih podvozja.

3. Dolijte manjkajoče tekočine

V zimskem času je lahko poraba tekočin v avtomobilu večja zaradi zahtevnejših vremenskih razmer. Preverite nivo motornega olja, hladilne tekočine, tekočine za pranje vetrobranskega stekla in zavorne tekočine.

4. Test akumulatorja

Nizke temperature lahko vplivajo na stanje akumulatorja, zato je dobro opraviti preventivni test akumulatorja. To še zlasti velja, če vam ob vžigu avtomobila luči zasvetijo z manjšo močjo. Povprečna življenjska doba akumulatorja je sicer 4 leta.

5. Obrabljeni brisalci

Brisanje zamrznjenega vetrobranskega stekla v zimskih jutrih lahko vpliva na obrabo brisalcev. Preverite učinkovitost brisanja vaših brisalcev in jih po potrebi zamenjajte.

6. Spomladansko odpravljanje okvar na avtomobilu, ki ste jih pozimi odlagali na kasnejši čas


Včasih nam glede (manjših) okvar na avtomobilu ustreza »zimsko spanje«. Predolgo odlaganje odpravljanja okvar lahko vodi v večje okvare in s tem višje stroške, zato je pomlad tudi čas za reševanje morebitnih nakopičenih težav z avtomobilom.

S pomladnimi žarki najprej pride na vrsto martinčkanje ob kavi, nato pa še spomladansko vzdrževanje avtomobila. Lahko pa združite prijetno s koristnim in medtem ko vi srkate kavo, naši izkušeni strokovnjaki poskrbijo za temeljito spomladansko čiščenje in preventivni pregled vašega avtomobila. Pokličite nas na telefon 041 544 533, nam pišite na info@avtostop.si ali nas obiščite na Devovi ulici 18 v Šiški.

 

Rezervirajte termin

* NOVO: Spletni nakup pnevmatik po NAJBOLJŠIH cenah *SPLETNA TRGOVINA >>