3 ključni znaki, da je treba opraviti zavorni servis

Pravilno delujoče in učinkovite zavore so ključne za varne poti. V prometu si zaradi lastne varnosti in varnosti drugih ne moremo privoščiti, da zavore ne bi zanesljivo zavirale in ustavile vozila. Strnili smo nekaj ključnih znakov, ki kažejo na nujni servis zavor.

nasveti

3 ključni znaki, da je treba opraviti zavorni servis

Pravilno delujoče in učinkovite zavore so ključne za varne poti. V prometu si zaradi lastne varnosti in varnosti drugih ne moremo privoščiti, da zavore ne bi zanesljivo zavirale in ustavile vozila. Strnili smo nekaj ključnih znakov, ki kažejo na nujni servis zavor.

Zavore opravljajo izredno pomembno nalogo

Morda pri vsakodnevni vožnji niti ne pomislite, vendar z zavorami nadzirate hitrost velikega in težkega vozila, od počasne vožnje v conah umirjenega prometa pa do popolnega ustavljanja, ko vam nenadoma na vozišče skoči divjad. V takšnih situacijah je nujno, da se zavore odzivajo že ob rahlem pritisku na stopalko za zavoro.

Z zavornim servisom ne smemo odlašati

Ob pritisku na zavoro se prične sproščati zavorna tekočina, ki s pomočjo pritiska poskrbi za upočasnitev in zaustavitev vašega vozila. Povečanje pritiska sproži, da zavorne ploščice pritiskajo na diske in ustavijo še malo prej hitro premikajoče se vozilo. Ob vsakokratnem zaviranju se zavorne ploščice zmerno obrabljajo, zato je za pravilno delovanje zavor ključno, da jih redno pregledujemo in servisiramo vse ključne elemente zavornega sistema. Kdaj pa je servis zavor nujen? Na podlagi naših dolgoletnih izkušenj v nadaljevanju izpostavljamo tri ključne znake, ki opozarjajo na nujni obisk avtoservisne delavnice.

 

Slabo odzivne zavore kličejo po servisu

 

Opažate, da so zavore pri zmanjševanju hitrosti in ustavljanju slabše odzivne, kot so bile nekdaj? To je lahko znak, da zavore potrebujejo pregled in servis pri strokovnjaku. Čas, ki ga boste potrebovali za upočasnitev in ustavitev vozila, je odvisen tudi od kvalitete pnevmatik, velikosti in teže vašega vozila, razmer na cesti, tlaka v pnevmatikah itd. Brez rednega servisa zavor sebe, sopotnike in ostale udeležence v prometu prepuščate nevarnim situacijam, ki jih lahko povzroči slab in neučinkovit zavorni sistem.

Na zavorni servis že ob prvih nenavadnih zvokih ob zaviranju

Se ob pritisku stopalke za zavoro sliši piskanje, cviljenje ali škripanje? Zvoki ob zaviranju lahko naznanjajo obrabo zavornih ploščic, ki se neposredno drgnejo ob zavorni disk. Dlje trajajoče drgnjenje lahko privede do hujših poškodb in upogiba zavornega diska, kar vozniki občutijo kot tresenje volanskega obroča in neučinkovito zaviranje. Menjava diska, čeljusti in bobna pa je v primerjavi z menjavo samo zavornih ploščic veliko dražja, zato prvih znakov okvar ne smemo spregledati in dovoliti, da bi povzročili še več škode.

Na servis zavor opozarja servisna lučka?

Jasen znak, da morate vozilo peljati na servis, je prižig opozorilne lučke na armaturi vašega vozila. Ta vas lahko opozori na redni servis zavor glede na prevoženo kilometrino ali poroča o zaznavnih težavah z zavorami. Opozorila za servis zavor ne smete spregledati, še posebej ne tisti vozniki, ki večino kilometrov opravite v mestih, kjer zgoščen promet in semaforji od vas nenehno zahtevajo pritisk na stopalko za zavoro. Hitro odzivne in učinkovite zavore so nujne za varne poti, zato pazite na njihovo obrabo in jih redno servisirajte, še preden vas na to spomni opozorilni znak na armaturi.

Ne odlašajte s servisom zavor. Pokličite nas. 

Vabljeni v Avtocenter Avtostop

Za pravočasno ustavitev vašega vozila skrbi več različnih delov zavornega sistema. Med najpogostejše okvare zavornega sistema sodijo še prepozna menjava zavornih ploščic, nepravilna nastavitev podvozja vozila, neredna menjava zavornega olja itd.

Je vaše vozilo pripravljeno na poletje in dolge poti?

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si.

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button