4 znaki, ki nakazujejo na okvaro avtoelektrike

Ste med jutranjim hitenjem v službo opazili, da se vaš avtomobil ne zažene tako hitro, kot se je prej? Je armaturna plošča osvetljena z manj intenzivno svetlobo kot ponavadi?

nasveti

Avtoelektrika je nujna za zagon in pravilno delovanje avta

Avtoelektrika je nujna za zagon in pravilno delovanje vozila. Med glavne komponente avtoelektričnega sistema sodijo zaganjač, alternator in akumulator. Prav ti pa so največkrat glavni krivci za raznorazne zaplete v sodobnih avtomobilih polnih elektrike. Pomembno je, da napake čimprej odkrijemo ter jih – še preden povzročijo večje in dražje okvare – tudi odpravimo. Zbrali smo 3 najpogostejše znake, ki kažejo, da je del električnega sistema v vozilu nujen popravila.

Servis avtoklime vselej zaupaj strokovnjaku

Avto elektrika vpliva na počasnejši zagon avtomobila

Ko obrnete ključ, opazite, da se ta ne odziva tako hitro, kot bi se moral, sliši pa se nekakšen »klik«, morda »mletje«, ali pa – kar je še huje – ne zgodi se nič? Gre za težavo, ki lahko naznanja, da bo vaš avto v kratkem prenehal z delovanjem. Ne želimo vas strašiti, vendar so takšne situacije najverjetneje posledica »umirajočega« akumulatorja, slabega alternatorja, nepravilnega delovanja zaganjača ali celo svečk. Brez priklopa na diagnostično napravo točne in natančne okvare ne moremo napovedati.

Fotografija prikazuje avtomobilski ključ, ki je osnova za zagon avtoelektrike v vozilu.

Imate težave z elektriko v avtomobilu? Pokličite nas za nasvet in pomoč.

Slabša svetilnost luči v vozilu lahko naznanja odpoved avtoelektrike

Ste v zadnjem času opazili, da je svetilnost armaturnih lučk, pa tudi žarometov slabša kot nekdaj? Če so vaši žarometi pravilno nastavljeni in spolirani, potem je razlog za slabšo svetilnost lahko v alternatorju. Naloga alternatorja je, da polni akumulator in napaja celotni električni sistem avtomobila takrat, ko je motor v obratovanju. Kadar alternator odpove, lahko na vozilu povzroči resne težave, še zlasti v bolj zapletenih električnih sistemih avtomobilov. Novejši avtomobili so namreč veliko bolj izpopolnjeni in vsebujejo zelo občutljive električne komponente. Slabša svetilnost žarometov je največkrat znak slabo delujočega alternatorja, ki ne more pravilno napajati akumulatorja, zato je v takšnih situacijah obisk servisne delavnice nujen. V Avtocentru Avtostop uporabljamo sodobne diagnostične naprave, s katerimi bomo odkrili napake ter jih tudi odpravili. Če so napake odkrite prepozno, lahko povzročijo nadaljnje okvare, s tem pa tudi večje stroške servisa.

Varovalke odpovedujejo kot za stavo

Sistem varovalk v vašem avtomobilu je zasnovan tako, da preprečuje napetost in kratek stik. Njihova naloga je tudi, da pretrgajo tokokrog in ščitijo ranljive električne sisteme pred črpanjem preveč toka. Zgodi se, da varovalka odpove brez pravega razloga. V tem primeru jih je treba preprosto zamenjati. Če pa ista varovalka v kratkem ponovno odpove, gre verjetno za večje težave z električnim sistemom, za kar bo nujen strokovni pregled pri avtoelektričarju. Najverjetneje prihaja do napak v avto elektriki oz. do kratkega stika, ki jih je treba čimprej odpraviti, da ne povzročajo nadaljnje škode na vašem vozilu.

Na okvaro avtoelektrike opozarja vonj po zažgani plastiki

Okvaro v sistemu avtoelektrike lahko prepoznamo tudi po vonju, ki spominja na zažgano plastiko. V takšnih primerih je nujno takoj prenehati z vožnjo. Gre za znak, da je prišlo do napake v avtoelektriki oz. kratkega stika, pogosto pa napako spremljajo še zatemnjene luči, nedelovanje varovalk in težave pri zagonu avtomobila.

Pridite pravočasno na diagnostiko, da preverimo delovanje vozila. Naročite se.

Če ste katero izmed zgoraj navedenih napak prepoznali tudi v vašem vozilu, ne odlašajte predolgo in se oglasite v Avtocentru Avtostop na Devovi 18 v Ljubljani.
S hitrim ukrepanjem se boste izognili dragim popravilom, kamor sodi menjava alternatorja, zaganjača ali ostale električne napeljave v vozilu. V našem avtocentru bomo s sodobnimi diagnostičnimi napravami odkrili izvor napake, jo popravili, da bodo vaše poti spet varne in prijetne. Pišite nam za brezplačni izračun servisa, svoj termin pa si lahko izberete tudi preko spleta TUKAJ.

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button