8 nasvetov, kako bodo brisalci za avto zdržali dlje

Kolikokrat ste se že vozili in jezili, ker so vam vaši brisalci slabo brisali? To vas zlasti jezi, kadar dežuje, kadar se peljete po mokri cesti in vozila pred vami škropijo umazanijo s ceste v vaše vetrobransko steklo in v zimskem času, kadar sneži.

nasveti

Mogoče je brisalce treba le očistiti, lahko pa da so že izrabljeni

Slabo obrisano vetrobransko steklo vpliva na vidljivost in vašo varnost v prometu, zato je menjava brisalcev prednostno opravilo pri vzdrževanju vašega avtomobila.

Kakovost brisanja je odvisna tudi od trdote vzmeti, ki brisalce potiska ob vetrobransko steklo.

Brisalci za avto zahtevajo posebno skrb

avto-brisalci-avtostop-brezplacna-menjava

Upoštevajte spodnje nasvete za daljšo življensko dobo vaših brisalcev. Na preventivni pregled pa vseeno lahko pridete v naše servisne delavnice Avtocenter Avtostop

 1. Da bi brisalci čim dlje zdržali, je treba nanje nekoliko popaziti. Pozimi, ko zmrzuje, je brisalce treba privzdigniti, da ne bi primrznili na vetrobransko steklo. Podobno velja v poletni vročini, ko se brisalci na vetrobransko steklo lahko prilepijo. Ko brisalce skušate odlepiti, se gumijasti del brisalca trga in s tem izgubi moč učinkovitega brisanja.
 2. Pozimi ni priporočljivo strgati zmrznjenega stekla z brisalci, saj s tem poškodujete gumijasti del brisalca. Vetrobransko steklo raje postrgajte z lopatko ali uporabite sredstvo za odmrzovanje stekla.
 3. Ob vsakem pranju avtomobila očistite tudi brisalce.
 4. Kadar imate vklopljene brisalce, se skušajte izogibati brisanju suhega vetrobranskega stekla.
 5. Brisalci bodo dlje časa ohranjeni, če z njimi ne boste odstranjevali žuželk in ptičjih iztrebkov.
 6. Poleg tega se lahko ob brisanju ptičjih iztrebkov poškoduje gumijasti del brisalca, saj ptičji iztrebki vsebujejo kislino, ki škoduje tudi laku avta
 7. Dobro je vedeti, da lahko gumijasti del na starih brisalcih otrdi ali začne odstopati, kar lahko poškoduje vetrobransko steklo. Majhnih prask, ki jih na steklu naredijo takšni brisalci, se ne da spolirati. Zato je stare brisalce priporočljivo zamenjati.
 8. Ne pozabite tudi na zadnji brisalec. Najboljše ga je zamenjati skupaj s sprednjimi brisalci.

 

In kateri brisalci za avto so dobri?

 

brisalci-za-avto-wurth

Koliko časa bo zdržal vaš brisalec, je odvisno tudi od kvalitete in obdelave gume. Pred nakupom brisalcev preverite, ali jih bo možno namestiti na vaš avtomobil

Brisalci Wurth

brezplacna-menjava-brisalci-ljubljana

 • Kvalitetni brisalci, ki za sabo ne puščajo sledi vode ali megle. Pri brisanju stekel so tihi, brez motečih zvokov.
 • Lahka nastavitev: primerni so za vse znamke vozil.
 • Dobra vidljivost v vseh vremenskih razmerah (od +50 °C pa vse do -50 °C).

P.S. Ko pomislite, da je skrajni čas, da zamenjate brisalce, to tudi storite. Tako boste naslednjič zadovoljno gledali skozi čisto vetrobransko steklo vašega avtomobila.

In nenazadnje: prepričajte se, da v zimskem času uporabljate zimsko čistilo za vetrobransko steklo.

Želimo vam prijetno in varno vožnjo.

 

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

Obiščite nas v Avtocentru Avtostop - Varno na cesti!

Svojemu vozilu pazljivo prisluhnite in če opazite kakršnekoli znake okvare, se v najkrajšem času oglasite na servisu. Pravočasen obisk serviserja vam bo prihranil velike stroške popravila.

Zato vas vabimo na strokovni pregled stanja vašega avtomobila in brisalce na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button