8 stvari, ki jih ne počnite s svojim avtomobilom

Nimajo vsa vozila iste opozorilne lučke, toda na splošno se razlikujejo glede na barvo. Zelena (včasih modra) barva lučke je znak, da je določena zadeva vključena.

nasveti

8 stvari, ki jih ne počnite s svojim avtomobilom

Vozilo nam predstavlja velik finančni zalogaj. Poiskali smo 8 nasvetov, ki nam lahko pomagajo zmanjšati stroške.

Nasveti za zmanjšanje stroškov popravila

 

1. Ne čakajte, da je rezervoar za gorivo prazen

Celo najbolj čisto gorivo vsebuje majhne delčke, ki pa se zaradi gravitacije zadržujejo na dnu rezervoarja. Če se vozite na ‘hlapih’, motor posesa te delčke. Najboljše je gorivo doliti, ko se nivo spusti na eno četrtino rezervoarja. Pa tudi črpalka za gorivo najbolj optimalno dela, ko je popolnoma potopljena z gorivom.

prazen-rezervoar-avtostop

 

2. Ne ignorirajte opozorilne lučke

Nimajo vsa vozila iste opozorilne lučke, toda na splošno se razlikujejo glede na barvo. Zelena (včasih modra) barva lučke je znak, da je določena zadeva vključena. Rumena barva lučke pomeni, da je nekaj potrebno popraviti ali preveriti. Rdeča barva pomeni resno težavo zaradi katere morate vozilo čim prej ustaviti. Tudi če se opozorilna lučka ugasne, zadeve vseeno ne ignorirajte in pokličite mehanika.

opozorilne-lucke-na-armaturi

 

3. Ne pretiravajte pri dolivanju olja

Pri palčki, ki kaže nivo olja, naj olje nikoli ne gre čez MAX oznako. V nasprotnem primeru lahko preveč olja uniči katalizator, odpove semering, ali pa se iz vseh koncev začne kaditi in pride do požara.

ne-pretiravajte-pri-dolivanju-olja

 

4. Ne zanemarjajte menjave olja, tudi pri novem avtu

Obrabljeno motorno olje povzroča zmanjšano moč motorja in večjo porabo goriva. Sčasoma lahko celo povzroči okvaro na motorju. Upoštevajte navodila proizvajalca vozila, kako pogosto je potrebno zamenjati olje. Tudi pri nekaterih popolnoma novih avtih je potrebno paziti, saj je včasih potrebno zamenjati olje že po prevoženih 1000 km.

ne-pretiravajte-pri-dolivanju-olja-nov-avto

 

5. Ne zanemarjajte tlaka v pnevmatikah

Prenizek tlak v pnevmatikah pomeni slabši oprijem na cesti in manj učinkovito zaviranje. S preverjanjem tlaka lahko preprečite tudi nevarnost eksplozije. Poleg tega se takšne pnevmatike hitreje obrabijo. Svetujemo, da enkrat mesečno preverite tlak v pnevmatikah.

preverite-tlak-v-pnevmatikah

 

6. Vam avto zavija levo ali desno?

Če ste slučajno zadeli robnik (kar se zelo pogosto dogaja), peljite avto k serviserju, da preveri optično nastavitev podvozja vozila. Nepravilna prilagoditev podvozja lahko povzroči težave z vodljivostjo vozila, neenakomerno obrabo pnevmatik.

opravite-avtooptiko-pravocasno

 

7. Česa nikoli ne počnite z avtomatskim menjalnikom

Vedno se popolnoma ustavite preden prestavite v režim P (park), saj s tem tvegate, da boste odlomili zatič. V režimu “P” je znotraj menjalnika poseben zaklop, ki zablokira zobnik menjalnika, kar pa v primeru, da se avto giblje, obremeni menjalnik.

avtomatski-emenjalnik-parking-nacin

 

8. Ne obešajte še druge ključe h ključu za avto

Preveč ključev lahko preveč obteži stikalo za vžig in ga čez čas poškoduje. Na obesku imejte samo par ključev.

ne-obesajte-dodatnih-kljucev

 

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

Obiščite nas v Avtocentru Avtostop - Varno na cesti!

Svojemu vozilu pazljivo prisluhnite in če opazite kakršnekoli znake okvare, se v najkrajšem času oglasite na servisu. Pravočasen obisk serviserja vam bo prihranil velike stroške popravila.

Zato vas vabimo na strokovni pregled stanja vašega avtomobila na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button