Ali je pozimi boljše uporabljati zimske ali celoletne pnevmatike?

Počasi se približuje čas, ko bo na cesti obvezna zimska oprema. Se tudi vi sprašujete, kakšna je razlika med celoletnimi gumami in zimskimi gumami, če lahko tudi celoletne gume uporabljate pozimi?

nasveti

Ali je pozimi boljše uporabljati zimske ali celoletne pnevmatike?

Počasi se približuje čas, ko bo na cesti obvezna zimska oprema. Se tudi vi sprašujete, kakšna je razlika med celoletnimi gumami in zimskimi gumami, če lahko tudi celoletne gume uporabljate pozimi? Prednost celoletnih pnevmatik je, da jih lahko uporabljate čez celo leto. Celoletne gume so prilagojene na vse vremenske razmere na cesti. Uporabljate jih lahko po snegu in ledu ali na razbeljenem poletnem asfaltu.

Celoletne gume so praktične

Prednost celoletnih pnevmatik je, da jih lahko uporabljate čez celo leto. Celoletne gume so prilagojene na vse vremenske razmere na cesti. Uporabljate jih lahko po snegu in ledu ali na razbeljenem poletnem asfaltu. Celoletne pnevmatike se obnesejo do temperature max -3 °C. Za območja, kjer je več snega in nižje zimske temperature (pod -3 °C), se odsvetuje uporabo le-teh.

S celoletnimi pnevmatikami privarčujete, saj vam ni potrebno imeti zimskega in letnega kompleta pnevmatik. Pa tudi ni se potrebno ukvarjati s premontažo obeh kompletov. Vendar celoletne pnevmatike se obnesejo v območjih, kjer temperatura ne pade pod -3 °C.

Zimske gume so narejene za sneg in led

Zimske pnevmatike kot tudi celoletne pnevmatike imajo oznako M+S, zaradi česar se jih šteje v zimsko opremo. Oznaka M+S pomeni, da so pnevmatike narejene za blato in sneg (mud and snow). Vendar prave zimske gume imajo zraven še emblem snežinke, kar pomeni, da so izključno prilagojene zimskim razmeram na cesti.

Pozimi je priporočljivo imeti prave zimske pnevmatike

1. Tudi najbolj napredna tehnologija ne bo nudila varnosti, če se je ne uporablja pravilno.

2. Testi so pokazali, da celoletne gume ne dosegajo kvalitete kot jo imajo zimske ali letne pnevmatike.

3. Celoletne pnevmatike morajo ustrezati zelo velikemu številu zahtev, saj morajo biti prilagojene na vse razmere na cesti. Zato se celoletne gume po kvaliteti ne morejo primerjati z zimskimi gumami, ki so narejene samo za zimske razmere na cesti.

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

Želite varnejše pnevmatike z boljšim izkoristkom goriva?

Upamo, da smo s tem člankom razložili nejasnosti, ki se porajajo v zvezi z celoletnimi in zimskimi gumami. V Avtocentru AvtoStop vam nudimo bogat izbor pnevmatik. Vabimo vas, da obiščete našo spletno trgovino oziroma nas kontaktirate in obiščete na Devovi ulici 18 v Ljubljani.

Vabimo vas na strokovni pregled vozila pred vašo daljšo vožnjo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button