Ali je vaš avto pripravljen na zimo?

Hladno vreme, mokre in zasnežene ceste zahtevajo ustrezno pripravljenost vašega avta.

nasveti

Poskrbite za preventivni pregled avta

Preventivni pregled avtomobila vam bo prihranil denar in neprijetnosti ob okvari v zimskih razmerah.

Če vaš jekleni konjiček ni ravno brezhiben, ga je najbolje peljati na avtoservis. To je velikokrat tudi najlažja pot, da naredite redni pregled vozila. V vsakem primeru pa lahko vsak sam poskrbi za osnovno pripravljenost avta na zimske nepredvidljive situacije.

Kako lahko sami naredite preventivni pregled avtomobila, ko je zima:

 

1. Osnovna zimska oprema naj poleg strgala za led in metlice obsega tudi manjšo lopato za sneg ter seveda rokavice. Ne pozabite tudi na prekrivalo za vetrobransko steklo, odejo in kable za pomoč pri vžigu ob praznem akumulatorju. Pametna ideja je imeti v avtu tudi polnilec za vaš mobilni telefon.

 

2. V motorju mora biti dovolj sredstva proti zmrzovanju. V nasprotnem primeru lahko tekočina pri nizkih temperaturah zmrzne in poškoduje hladilni sistem. Hladilno tekočino naj bi menjali vsaki 2 leti.

 

3. Poskrbite, da imate vedno dovolj tekočine za pranje stekla ustrezno razredčene s sredstvom proti zmrzovanju.

 

4. Preverite, v kakšnem stanju je vaš akumulator. Akumulator mora biti res v dobrem stanju zaradi hladnega vremena, saj je takrat najbolj obremenjen. Menjava akumulatorja je običajna po petih letih.

 

5. Prepričajte se o globini profila na pnevmatikah. Najmanjša globina profila na zimskih pnevmatikah je 3 mm, v letnem času pa 1,6 mm. Pozornost posvetite tudi datumu izdelave gum. Redno preverjajte pritisk v pnevmatikah.

 

6.Če je v vašem kraju pluženje običajno oteženo, je potrebno imeti verige primerne vašim pnevmatikam.

 

7.Pozimi je delovanje zavor še kako pomembno! Preglejte delovanje zavor. Poskrbite za pregled zavorne tekočine, zavornih ploščic in diskov.

 

8.Preglejte, ali je dovolj olja. Motorno olje je potrebno menjati na vsakih 10.000-15.000 kilometrov. Pri tem zamenjajte tudi oljni filter.

 

9.Preverite delovanje prezračevalnega sistema. Funkcija gretja in odmrzovanja stekel mora nemoteno delovati. Po potrebi zamenjajte filter klima naprave ali filter kabinskega zraka.

 

10.Ne pozabite na brisalce! Brisalci bi morali očistiti vetrobransko steklo brez črt. Po navadi se brisalci obrabijo v roku enega leta.

 

11.Tudi vse luči in »žmigavci« bi morali delovati brezhibno. Posvetite pozornost tudi lučkam nad okvirčkom za registrsko tablico. Žarometi morajo biti čisti in pravilno usmerjeni.

 

12.Pršilec WD40 je vaš zimski prijatelj – pa tudi nasploh, vsaka hiša bi ga morala imeti! Razpršite ga po ključavnicah in mehanizmih za zapiranje.

 

Rezervirajte svoj termin za servis. Pokličite nas.

Opravite preventivni pregled vozila pri nas!

Svojemu vozilu pazljivo prisluhnite in če opazite kakršnekoli znake okvare, se v najkrajšem času oglasite na servisu. Pravočasen obisk serviserja vam bo prihranil velike stroške popravila.

Zato vas vabimo na strokovni pregled stanja vašega vozila na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button