Čiščenje in nega usnja v avtu

Usnjene sedeže in druge usnjene dele v avtomobilu je priporočljivo čistiti dvakrat do trikrat letno, s čimer boste poskrbeli za prijeten videz in daljšo obstojnost usnja. Z redno nego se boste izognili tudi razpokam v usnju.

nasveti

Čiščenje in nega usnja v avtu

V avtomobilih niso nujno usnjeni samo sedeži. Veliko novejših avtomobilov ima usnje na volanskem obroču, menjalniku ali na vratih. Usnje na otip ne bi smelo biti preveč trdo, prav tako naj se ne bi bleščalo ali preveč drselo. Pravilna nega usnju podari mehkobo in mat videz.

Čiščenje usnja v avtu

Pravo usnje je zelo vzdržljiv material. Njegovo vzdrževanje je preprosto, saj se umazanija ne zažre v njegove pore. Umetno usnje pa je za vzdrževanje bolj zahtevno. Uporabljati je treba ustrezne preparate za nego umetnega usnja in paziti na njihovo medsebojno ujemanje.

Če niste prepričani, ali imate v vašem avtomobilu pravo ali umetno usnje, se o tem prepričajte z obiskom in pregledom v Avtocentru Avtostop.

Usnjene sedeže in druge usnjene dele v avtomobilu je priporočljivo čistiti dvakrat do trikrat letno, s čimer boste poskrbeli za prijeten videz in daljšo obstojnost usnja. Z redno nego se boste izognili tudi razpokam v usnju. Ob zelo visokih ali zelo nizkih temperaturah je usnje treba negovati še pogosteje. Poleti se lahko hitreje poškoduje, pozimi pa izgubi elastičnost.

Če imate v avtomobilu usnje v svetlejših odtenkih, ga je treba čistiti še pogosteje.

Najboljše so kreme za nego usnja. Razpršilci niso natančni in lahko pustijo težko odstranljiv madež na plastičnih delih, ki se dotikajo usnja. Umetno usnje vzdržujte samo s preparati, ki jih priporoča proizvajalec vašega avtomobila.

Nega usnja v avtomobilu

In kako pravilno negovati usnjene sedeže v avtomobilu? Umazanijo in maščobe je treba z usnjenih sedežev najprej temeljito očistiti. Vzemite si čas in s posebnim čistilom za usnje ter namensko krtačko zdrgnite celotno površino sedežev, zlasti gube in šive. Sedeže nato obrišite s krpo iz mikrovlaken, potem pa z aplikatorjem nanesite ustrezno negovalno kremo za usnje. Če ste jo nanesli preveč, jo obrišite s krpo.

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

Izogni se stroškom za popravilo usnja v avtu

Usnje lahko poškodujejo različni ostri predmeti (ključi ipd.), drsanje hrbta ob sedež ali pritiskanje otroškega sedeža. Takim poškodbam se lahko izognete že s tem, da bolj previdno sedate in vstajate. Otroški sedež lahko podložite z gumijastim materialom ali s posebno podlogo za zaščito sedežev.

Nekvalitetno usnje se hitreje obrablja, pri čemer je mogoče uveljavljati  garancijo proizvajalca, če je ta še veljavna.  Poškodovane usnjene dele v avtomobilu lahko tudi preoblečete.

Vabljeni v Avtocenter Avtostop

Si želite profesionalno globinsko čiščenje umazanije in maščob z vaših usnjenih sedežev? V Avtocentru Avtostop nudimo ugodno temeljito čiščenje in nego z impregnacijo usnjenih avtosedežev, ki bodo po čiščenju videti kot novi.

Zato vas vabimo na strokovni pregled stanja vaših sedežev v avtu na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button