Izognite se vrsti pri vulkanizerju – Pohitite z menjavo gum!

Vsako jesen enaka zgodba. Lepega dne še uživamo v toplih dnevih in sprehodih na soncu, nato pa se vreme hitro obrne in ceste pobeli prvi sneg. Sledi seveda obvezni prispevek v večernih informativnih oddajah, kjer cestne službe izjavijo, da jih je sneg presenetil.

nasveti

Ugodna menjava v Avtocenteru Avtostop

Ne dovolite, da sneg in slabo vreme presenetita tudi vas. Ne le, da nepripravljeni vozniki v ob prvem poslabšanju vremena ohromijo promet in poskrbijo za dolge vrste v vulkanizerskih delavnicah, vožnja z letnimi pnevmatikami, posebej če so že starejše in dodobra obrabljene, je v slabem vremenu lahko zelo nevarna.

Zakon določa, da je zadnji rok za menjavo pnevmatik 15. november

Svetujemo vam, da pri menjavi pnevmatik ravnate predvsem po zdravi pameti in se prilagodite razmeram. Zimske pnevmatike namreč niso namenjene le snegu. Narejene so iz drugačne zmesi, ki  se pri nizkih temperaturah bolje obnese pri čisto vseh nalogah! Naj gre za zaviralno pot na suhi cesti, obnašanje na mokri podlagi ali oprijem v snegu, ob prvem močnejšem zaviranju v hladnem vremenu si boste hvaležni, če boste pravočasno poskrbeli za menjavo letnih gum z zimskimi. A kaj sploh pomeni hladno vreme? Ali to pomeni sneg?

Proizvajalci pnevmatik so za magično mejo postavili temperaturo 7 °C. To je temperatura, pri kateri zimske pnevmatike bolje opravijo svojo nalogo od letnih. Če mislite, da v zimah brez ali z zelo malo snega, ki so v zadnjih letih vse bolj pogoste, sploh ne potrebujete zimskih gum, se motite.

 

ugodna-premontaža-gum-caps

 

S pravočasno menjavo pnevmatik boste pridobili na oprijemu tako na suhi podlagi, kot v dežju, ob zahrbtni poledici in nenazadnje tudi snegu. Če se želite na lastne oči prepričati o razliki, ki jo naredi uporaba razmeram primernih pnevmatik, vam priporočamo obisk Centra varne vožnje AMZS, kjer lahko varno primerjate in izboljšate svoje reakcije.

 

Kaj lahko storite že danes?

Skratka, menjava letnih pnevmatik z zimskimi ni nekaj, kar si je izmislil gumarski lobi, prav tako pa globalno segrevanje ne bo odpravilo potreb po zamenjavi. Dokler se zimske temperature v Sloveniji ne približajo tistim v Miamiju, bomo morali skrbeti za pravočasno menjavo. Kaj pa, če imate v garaži že spravljene zimske gume? Kako preverite, če bodo to zimo še dobre?

Najprej jih odnesite na dobro osvetljeno mesto in preverite, kako je z obrabljenostjo. Globina profila mora znašati vsaj še 3 mm, prav tako pa morate biti pozorni na neenakomerno obrabljenost. Če je na zunanji ali notranji strani guma bolj obrabljena, jo morate zamenjati, hkrati pa poskrbite tudi za avtooptiko.

Če naredite malo kilometrov, se lahko zgodi, da imajo pnevmatike še dovolj profila, a so zaradi starosti postale trde (opazili boste bolj grobo vožnjo). Tudi to vpliva na slabši oprijem. Na gumi je zapisan datum izdelave in pri starosti nad 5 let priporočamo menjavo.

 

Ste ugotovili, da potrebujete nove zimske pnevmatike?

 

spletna-prodaja-zimskih-gum

 

Skratka, vožnjo skozi vse leto z zimskimi gumami vam odsvetujemo. Če želite dodatne nasvete, nas obiščite v Avtocentru Avtostop na Devovi ulici 18 v Ljubljani, kjer vam zagotavljamo pestro izbiro pnevmatik vseh dimenzij in cenovnih razredov. Poskrbimo pa tudi za ekspresno menjavo. Ne oklevajte in nas kontaktirajte!

 

Brez čakalne vrste na premontažo!

V Avtocentru AvtoStop vam nudimo bogat izbor pnevmatik. Vabimo vas, da obiščete našo spletno trgovino oziroma nas kontaktirate in obiščete na Devovi ulici 18 v Ljubljani.

Vabimo vas na strokovni pregled vozila pred vašo daljšo vožnjo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Hramba gum v Avtocentru Avtostop

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button