Je avto bolje servisirati 1x letno ali na 20.000 km? Mehaniki so jasni

Lastništvo avtomobila s seboj prinese tudi stroške vzdrževanja in servisiranja. Vsi, ki imamo avtomobil, smo se že srečali z nepredvidenimi popravili, ki lahko pomenijo visoke stroške, še posebej, če se na avtomobile ne spoznamo in naletimo na mehanika, ki to opazi in izkoristi.

nasveti

Lahko servis avta izpustimo brez slabe vesti?

Tako začnemo hitro dvomiti, ali je servis vozila res potreben tako pogosto. »To so si izmislili proizvajalci, da dodatno zaslužijo.« ali »Saj jaz pa naredim res malo kilometrov.« si rečemo. Kaj je torej res? Je redni servis dobro opraviti 1x letno, na 20.000 km, ali pa ga lahko občasno brez slabe vesti izpustimo?

Opravljajte servis avta glede na prevoženo število kilometrov

Odgovor strokovnjakov je jasen: avto servisirajte 1x letno ALI na 20.000 kilometrov (oz. interval, ki ga priporoča proizvajalec v navodilih za uporabo), odvisno od tega, kaj nastopi prej. Ne ravno odgovor, ki ste si ga želeli slišati, a je resničen in se ga velja držati. Zakaj?

Za mnoge od nas je avtomobil največji nakup poleg stanovanja. Zato je ključnega pomena, da za to investicijo dobro skrbimo.

Avtomobil je kompleksen stroj z ogromno gibljivimi deli. Če delate veliko kilometrov je za zdravje motorja nujno, da na 20.000 kilometrov (oz. priporočeni interval) opravite hitri servis ter zamenjate olje in filtre. S tem boste zagotovili, da vam bo avtomobil na dolgih poteh zvesto služil in vas ne bo pustil na cedilu. Prav tako pa bo mehanik ob rednem servisu opravil pregled ostalih ključnih sistemov avtomobila in vas opozoril na morebitne težave, preden se stanje poslabša in postanejo nevarne (ali v najboljšem primeru le zelo drag) problem.

Fotografija prikazuje izkušenega serviserja iz Avtocentra Avtostop med opravljanjem hitrega servisa vozila v Ljubljani.

Vaše vozilo potrebuje servis? Pokličite nas.

Kako pogosto na servis avta tisti s prevoženimi nekaj tisoč kilometrov letno?

Kaj pa če vozilo potrebujete le za kratke vožnje do trgovine in naredite le nekaj tisoč kilometrov letno? Lahko s servisom avtomobila počakate, dokler ne dosežete števila kilometrov?

Avtomobili, ki veliko stojijo so, v nasprotju s prepričanji, bolj dovzetni za okvare, kot redno voženi. Olje se namreč prične zbirati na dnu in posamezni deli niso več dobro podmazani. Prav tako je ne glede na število kilometrov, zaradi zdravja potnikov v kabini priporočljivo vsaj enkrat letno menjati filter zraka v kabini.

Spremembe se nakazujejo s prihodom električnih avtomobilov, ki imajo veliko manj gibljivih delov in so s tehničnega vidika preprostejši. Vseeno pa tudi pri električnem vozilu letno opravite hitri servis in menjajte vsaj filter zraka v kabini. Pljuča (in nos) vam bodo hvaležna.

Kdaj ste zadnjič servisirali avtomobil?

Preverite servisno knjižico in če je interval že pretekel nas obiščite v Avtocentru Avtostop, Devova ulica 18 v Ljubljani, kjer vam zagotavljamo strokoven in ugoden servis.

Naši serviserji z dolgoletnimi izkušnjami uporabljajo kakovostna maziva in rezervne dele. Odgovorili bodo na vsa vaša vprašanja, medtem pa vaše vozilo pripravili za varno in udobno nadaljnjo vožnjo. Zato ne oklevajte in nas kontaktirajte še danes.

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button