Kaj mora vsak voznik sam pregledovati na svojem avtu?

Za avto najboljše skrbite takrat, ko ga peljete na redni servis. Poleg tega pa kot voznik morate določene dele na avtu tud sami preverjati.

nasveti

Kaj mora vsak voznik sam pregledovati na svojem avtu?

Vedno je potrebno imeti pregled nad stanjem tekočin in maziv v avtu. Redno je potrebno preverjati in po potrebi doliti motorno olje, hladilno tekočino in tekočino za vetrobransko steklo.

Dobra novica je, da je vse tri tekočine in maziva lahko preveriti in da so poceni. S tem poskrbimo za bolj brezskrbno vožnjo in varnost. Še posebej pa si zmanjšamo stroške nepotrebnih popravil na avtu.

Postopek preverjanja si boste najbolj olajšali, če vse 1x na mesec preverite

1. Motorno olje

Motorno olje je nujnega pomena za delovanje motorja. Premalo olja lahko povzroči resno okvaro motorja. Ne pozabite na redno menjanje olja glede na navodila v lastniški knjižici.

ne-pretiravajte-pri-dolivanju-olja-nov-avto

 

2. Hladilna tekočina

Hladilna tekočina omogoča hlajenje motorja. Pomanjkanje hladilne tekočine v avtu lahko povzroči pregrevanje motorja. Hladilno tekočino je priporočljivo tudi redno menjati, najboljše enkrat na leto.

antifriz-pregled-tekocin-v-avtu-ljubljana

 

3. Tekočina za vetrobransko steklo

Tekočina za vetrobransko steklo je zelo pomembna, saj omogoča jasen pregled na dogajanje na cesti. Zato je ni priporočljivo zanemarjati in šparati na njej. Dobro je vedeti, da letna varianta vsebuje sredstvo, s katerim hitreje odstranite insekte na vetrobranskem steklu. Pozimi pa je potrebno uporabljati tekočino z dodatkom sredstva proti zmrzovanju.

menjava-in-pregled-tekocin-v-avtu

Vsak voznik mora osvojiti rutino, da sam preverja tekočine in maziva na svojem avtu. Poskrbite za svoj avto tudi vi!

 

Rezervirajte svoj termin pregleda avta. Pokličite nas.

Obiščite nas v Avtocentru Avtostop

Avtocenter Avtostop vam nudi:

Menjava zavornih ploščic | Pregled vozila | Avtooptika

Vabimo vas na strokovni pregled stanja vašega avtomobila Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

==> Spletna prodaja gum: https://gume-avto.si/

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button