Kako prižgati avto s kabli?

Predno začnemo oba akumulatorja povezovati s kabli, moramo vžgati motor vozila s polnim akumulatorjem in ta mora med procesom ves čas polnjenja delovati.

nasveti

Kako prižgati avto s kabli?

 Če ne delujočem avtomobilu motor ne bi tekel, bi obstajala možnost, da bi se ob priklopu klem na pokvarjen akumulator, izpraznil tudi delujoči akumulator. Pri procesu polnjenja izklopimo čim več dodatnih porabnikov energije kot so luči, ogrevanje stekel ipd, da je vžig nedelujočega avtomobila čim bolj nemoten.

Kako prižgati avto s kabli

Pomembne so tri stvari:

1. Obe vozili morata imeti akumulator z enako nazivno napetostjo. Za običajno osebno vozilo je to 12 V. To pomeni, da akumulator osebnega vozila ne smemo polniti z akumulatorjem večjega tovornjaka, ki deluje na napetosti 24 V.

2. Predno začnemo oba akumulatorja povezovati s kabli, moramo vžgati motor vozila s polnim akumulatorjem in ta mora med procesom ves čas polnjenja delovati. Če ne delujočem avtomobilu motor ne bi tekel, bi obstajala možnost, da bi se ob priklopu klem na pokvarjen akumulator, izpraznil tudi delujoči akumulator.

3. Pri procesu polnjenja izklopimo čim več dodatnih porabnikov energije kot so luči, ogrevanje stekel ipd, da je vžig nedelujočega avtomobila čim bolj nemoten.

kako-vzgati-avtomobil-kleme

Postopek – pravilni vrstni red

1. Rdeča na nedelujočem avtomobilu +
2. Rdeča na delujočem avtu +
3. Črna na delujočem avtu –
4. Črna na neizoliran prevodnik na motorju ali karoseriji nedelujočega avtomobila (npr. vijak)

POMEMBNO: Ko motor na nedelujočem vozilu vžge, odstranimo kleme v pravilnem zaporedju

POMEMBNO: Ne ugašamo motorja vozila z izpraznjenim akumulatorjem, ker motor v teku polni akumulator

Izpraznjeni akumulator se bo v določenem času napolnil. V primeru okvare alternatorja, ki je namenjen polnjenju akumulatorja, se izpraznjeni akumulator ne bo več napolnil. V tem primeru bo potrebno poklicati vlečno službo.

Akumulator se polni tako v prostem teku kot med vožnjo.

akumulator-kleme-vzig-1080x630

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

Obiščite nas v Avtocentru Avtostop - Varno na cesti!

Imate težave z vžigom motorja pozimi, oglasite se pri nas.

Zato vas vabimo na strokovni pregled stanja vašega avtomobila na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button