Kako varno prevažati psa ali mačka v avtu?

Prijetna vožnja tudi za hišnega ljubljenčka z avtomobilom. Vsi potniki v avtu bi se morali prijetno počutiti pri vožnji, tako tudi domača žival.

nasveti

Kako varno prevažati psa ali mačka v avtu?

Prijetna vožnja tudi za hišnega ljubljenčka z avtomobilom. Vsi potniki v avtu bi se morali prijetno počutiti pri vožnji, tako tudi domača žival. Da bi bilo tudi hišnim ljubljenčkom lepo pri vožnji z avtom, je dobro upoštevati par nasvetov.

Nasveti za bolj prijetno in bolj varno vožnjo vašega hišnega ljubljenčka

 

varen-prevoz-hisnega-ljubljencka

1. Preden se odpravite na pot, se prepričajte, da je vaše vozilo pripravljeno za na pot in na prevoz hišnega ljubljenčka.

2. Na podlagi ugotovitev testov, ki so jih naredili AMZS in partnerski klubi, je varen prevoz domačih živali odvisen od njihove velikosti. Majhne pse ali mačke je najbolje prevažati v zaščitni kletki v prostoru za noge ob zadnji klopi. Večje pse je najbolje prevažati v večji kletki v prtljažniku, ki je ločen od potniške kabine z zaščitno mrežo. Kletko v prtljažniku položite prečno.

3. Če ste voznik pickup vozila, ljubljenčka nikoli ne prevažajte zadaj na odprtem delu vozila.

4. Poskrbite, da na poti imate dovolj postankov.

varen-prevoz-hisnega-ljubljencka-3

 

5. Poleti pred potjo pravočasno preverite, če deluje klima. Če je prevroče, je dobro zapreti okna in vključiti klimo, tako da je udobno vsem potnikom vključno z ljubljenčkom.

6. V poletnih razmerah živali ne puščajte same v avtu, tudi če skočite v trgovino za 5 minut. Čeprav bi pustili okna dovolj odprta, se temperatura v avtu hitro dvigne. Vedno pomislite na dobrobit vaše domače živali.

7. Domačo žival bo bolj prijetno voziti v čistem avtu, zato avto pred potjo, če je mogoče, vedno očistite.

8. Omislite si trpežne preproge in vododoporne prevleke za sedeže, ki pomagajo pri lažjem čiščenju dlak in umazanije.

9. V avtu imejte pripravljeno škatlo s čistili za sprotno čiščenje na poti, ki naj vsebuje čistilo za sedeže, čistilo za okna in brisače ali krpe.

varen-prevoz-hisnega-ljubljencka-2

 

Čiščenje avta si olajšajte tako, da umazane tačke psa temeljito obrišete preden gre v vozilo.

Kam s psom na izlet?

Za ideje kam peljati psa na sprehod vam Avtocenter Avtostop priporoča:

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

Obiščite nas v Avtocentru Avtostop - Varno na cesti!

Svojemu vozilu pazljivo prisluhnite in če opazite kakršnekoli znake okvare, se v najkrajšem času oglasite na servisu. Pravočasen obisk serviserja vam bo prihranil velike stroške popravila.

Zato vas vabimo na strokovni pregled stanja vašega avtomobila na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button