Kako vemo, kdaj kupiti nove pnevmatike?

Življenjska doba pnevmatike ni odvisna samo od uporabe, nanjo vpliva še mnogo drugih dejavnikov.

nasveti

Katere zimske gume izbrati

Ker noben komplet gum ne traja večno, vam v nadaljevanju članka ponujamo nekaj priročnih nasvetov kako prepoznati, kdaj je potrebno zamenjati izrabljeno pnevmatiko in se odločiti za nakup nove gume.

Znaki, da vaša pnevmatika ni več uporabna

Obraba

Vidna obraba gume je najlažje prepoznavni element pri odločanju ali je pnevmatika še primerna za vožnjo ali ne. Prekomerna obraba pnevmatike se pokaže tako, da je tekalna plast gume izrabljena preko meje optimalne varnosti, pojavijo pa se tako imenovani indikatorji obrabe. Pri letnih pnevmatikah je zakonsko določen ostanek globine profila pri najmanj 1,6 mm, pri zimskih gumah pa 3 mm. V kolikor zaznate neenakomerno obrabo tekalne plasti je to lahko na primer znak težav na vozilu, neprimernega zračnega tlaku v pnevmatiki ali preobremenjenosti.

 

Poškodbe

Če na pnevmatiki prepoznate zareze, razpoke, vdrtine ali mehurje, je čas, da se odpravite k vulkanizerju in opravite menjavo gum. Kakršnekoli nepravilnosti na pnevmatiki je potrebno vzeti resno, saj v nasprotnem primeru tvegate varnost vas in vseh ostalih udeležencev v prometu. Majhni defekti gum lahko povzročijo razpočenje ali drugo popolno odpoved pnevmatike.

Kako-vemo-kdaj-kupiti-nove-pnevmatike

 

Staranje

Material v pnevmatikah se stara ne glede nato, ali gume koristite ali pa niso v uporabi (npr. v skladišču). S časom tako guma izgublja in spreminja lastnosti, ter posledično ne more zagotavljati več ustrezne zmogljivosti, poveča pa se možnost poškodb in deformacij na pnevmatiki. Proizvajalci vozil po navadi svetujejo menjavo gum na pet let, proizvajalci pnevmatik pa na deset let. Strokovnjaki v Avtocentru AvtoStop vam priporočajo nakup novih pnevmatik najkasneje po petih letih uporabe, da zagotovite vodljivost in oprijem vozila za nadaljnjo varno vožnjo.

 

Uporaben namig pri nakupu pnevmatik

Ko se odločite za nakup kakovostne zimske in letne gume je priporočeno, da si pnevmatiko vizualno natančno ogledate, poiščete datum izdelave in povprašate osebje o lastnostih gume, materialov in garanciji.

Nove gume cena?

Obiščite nas v Avtocentru AvtoStop, Devova ulica 18 v Ljubljani, kjer dobite avto gume poceni in kvalitetne izdelave.

Naši vulkanizerji z večletnimi izkušnjami vam bodo svetovali pri nakupu in menjavi pnevmatik ter vprašanjih, ki se vam porajajo. Zato ne oklevajte in nas kontaktirajte še danes!

 

Vabljeni v Avtocenter Avtostop

V Avtocentru AvtoStop vam nudimo bogat izbor pnevmatik. Vabimo vas, da obiščete našo spletno trgovino oziroma nas kontaktirate in obiščete na Devovi ulici 18 v Ljubljani.

Vabimo vas na strokovni pregled vozila pred vašo daljšo vožnjo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button