Kako veste, na kateri strani vašega avtomobila je odprtina za polnjenje goriva?

Ste se že kdaj znašli na bencinski črpalki in se vprašali, na kateri strani avtomobila imate odprtino za polnjenje goriva? To se vam zgodi zlasti, kadar vozite izposojeno vozilo (službeno vozilo, rent-a-car, prijateljev avtomobil ipd.).

nasveti

Na kateri strani avtomobila imate odprtino za polnjenje goriva?

Načeloma sicer velja nepisano pravilo, da imajo avtomobili evropskih proizvajalcev odprtino za polnjenje goriva na desni strani vozila, avtomobili japonskih ali korejskih proizvajalcev pa na levi strani.

Pomagate s simbolom za črpalko

rezervoar-simbol-oznaka-avto-1080x630

Da se naslednjič na bencinski črpalki ne boste znašli v zadregi in se postavili na napačno stran, si lahko pomagate s simbolom za črpalko, ki ga imate na armaturi. Pri starejših avtomobilih so proizvajalci uporabljali naslednja simbola:

1. Če je ročka za polnjenje goriva na levi strani simbola, je odprtina za polnjenje goriva na levi strani avtomobila; če je ročka na desni strani simbola, je odprtina na desni strani avtomobila.

 

2. Pri novejših avtomobilih pa proizvajalci poleg simbola za črpalko uporabljajo puščico:

polnjenje-goriva-kako-ves

Če puščica kaže proti levi, je odprtina za polnjenje goriva na levi strani avtomobila; če kaže proti desni, je odprtina na desni strani avtomobila.

 

Pravilo, kje se nahaja odprtina za polnjenje goriva

Načeloma sicer velja nepisano pravilo, da imajo avtomobili evropskih proizvajalcev odprtino za polnjenje goriva na desni strani vozila, avtomobili japonskih ali korejskih proizvajalcev pa na levi strani. Položaja odprtine za polnjenje goriva ne določa noben pravilnik, se pa proizvajalci avtomobilov, kot poroča The Allstate Blog, največkrat odločajo v skladu z navadami voznikov. Vozniki v državah, kjer vozijo po levi strani (npr. Velika Britanija, Japonska), imajo raje odprtino na levi strani, vozniki v državah, kjer vozijo po desni, pa na desni strani (izjema so ZDA). Pravila se sicer proizvajalci ne držijo dosledno, saj do različnih položajev odprtine za polnjenje goriva prihaja celo pri različnih modelih istega proizvajalca.

Da se naslednjič na bencinski črpalki ne boste postavili na napačno stran in vlekli cevi preko avtomobila, se le ozrite na armaturo in si olajšajte vaš postanek na poti.

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

Obiščite nas v Avtocentru Avtostop - Varno na cesti!

Svojemu vozilu pazljivo prisluhnite in če opazite kakršnekoli znake okvare, se v najkrajšem času oglasite na servisu. Pravočasen obisk serviserja vam bo prihranil velike stroške popravila.

Zato vas vabimo na strokovni pregled stanja vašega avtomobila na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button