Koliko časa traja montaža vlečne kljuke in zakaj

Vleka prikolice je dandanes bolj enostavna kot kadarkoli. Novejši avtomobili imajo močnejše motorje z več navora in veliko tehnologije, ki vam lahko pomaga pri obračanju. Zato le brez skrbi in pot pod noge.

nasveti

Zakaj po vlečno kljuko k nam?

Tudi če vozite enoprostorca ali kombi, ob pakiranju za dopust avtomobil vedno postane premajhen. Na počitnicah bi zelo prav prišel še wind surf, gumenjak ali pa skuter, za katerega se vedno najde parkirišče, tudi na najbolj priljubljeni plaži. Zakaj bi plačevali visoke cene in si vse izposojali na licu mesta? Potrebujete le vlečno kljuko in prikolico.

Montaža vlečne kljuke za vsakogar.

Vleka prikolice je dandanes bolj enostavna kot kadarkoli. Novejši avtomobili imajo močnejše motorje z več navora in veliko tehnologije, ki vam lahko pomaga pri obračanju. Zato le brez skrbi in pot pod noge.

Poleg same prikolice boste, če je še nimate, na avto morali vgraditi vlečno kljuko. Poznamo tri načine montaže kljuke:

Fiksna vlečna kljuka: namestite jo z le dvema vijakoma in je najcenejša. Primerna je za tiste, ki kljuko redno uporabljate čez vse leto. Navadno je pri namestitvi treba odstraniti del zadnjega odbijača.vlecna-kljuka-ljubljana-montaza-kljuke-fiksna-avtostop

Hitro snemljiva vlečna kljuka: spada v srednji cenovni razred. Namenjena je občasni rabi, zato jo lahko preprosto namestite ali snamete, brez orodja.

hitrosnemljiva-kljuka-montaza-vlecne-kljuke-ljubljana

 

Skrita vlečna kljuka: spada v višji cenovni razred. Kot snemljivo vlečno kljuko jo lahko preprosto namestite ali snamete, hkrati pa v skritem položaju ni vidno, da na vozilu sploh imate kljuko, saj se za odbijač skrije tudi okvir kljuke.

vlecna-kljuka-skrita-kljuka-avtostop-montaza

V preteklosti je bilo potrebno kljuko, ko je niste uporabljali, vedno sneti. Te določbe v (slovenski) zakonodaji ni več, je pa npr. ob trku od zadaj vseeno bolj varno, če vlečne kljuke nimate pritrjene, zato priporočamo, da uporabljate snemljivo ali skrito kljuko, razen, če prikolico vsakodnevno uporabljate.

Poleg same kljuke je pri vgradnji vlečne kljuke potrebno poskrbeti tudi za vso elektroniko, ki poskrbi, da na prikolici delujejo luči in zavore. Mnoge stranke želijo prihraniti in nas vprašajo, če je vsa elektronika res nujna? Odgovor je vedno da!

 

povprasevanje-vlecna-kljuka

 

Svetujemo nakup paketa elektronike, ki ga priporoča proizvajalec kljuke in ki že vsebuje vse potrebne kable, vtičnico, potrebščine za pritrditev ter tudi prenapetostno zaščito, ki lahko obvaruje vaš avtomobil.

Vse moderne prikolice imajo 7 polno vtičnico, v primeru da imate starejšo, pa boste potrebovali še pretvornik iz starega 13 polnega standarda v modernega.

7pin-vlecna-kljuka-13pin-vlecna-kljuka-avtostop

 

Po vgradnji morate kljuko tudi homologirati pri pooblaščeni organizaciji. Zato je vgradnjo vlečne kljuke potrebno opraviti strokovno, monter pa vam mora izdati potrdilo o strokovni vgradnji vlečne kljuke, ki ga predložite ob homologaciji.  Po opravljeni homologaciji potrdila ne pozabite hraniti v avtomobilu, da se izognete kazni.

 

Ob montaži vlečne kljuke v Avtocentru AvtoStop prejmete potrdilo, ki zagotavlja strokovno vgradnjo vlečne kljuke. S potrdilom greste v pooblaščen center in vlečno kljuko homologirate. V Avtocentru AvtoStop vam homologacijo po želji lahko uredimo tudi mi.

 

Vgrajujemo vlečne kljuke naslednjih proizvajalcev:
Šeško, Westfalia, Steinhof, Auto-Hak, Starc, Umbra Rimorchi, Enganches Aragón itd.

Izbirate lahko med različnimi vrstami kljuk: fiksna, hitro snemljiva ali skrita vlečna kljuka.

Ne pozabite, da je vlečne kljuke potrebno homologirati pri pooblaščeni organizaciji.

Strokovna montaža vlečnih kljuk v Avtocenter Avtostop

Fiksna vlečna kljuka | Skrita vlečna kljuka | Hitrosnemljiva vlečna kljuka

Vabimo vas da obiščete naše servisne prostore na  Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button