Menjava in nakup novih zimskih pnevmatik – Zakaj in kako?

Marsikomu izmed nas se ob nastopu hladnejših dni porajajo vprašanja, kdaj se odločiti za nakup novih gum in, ali bodo starejše pnevmatike zdržale še eno sezono.

nasveti

Katere zimske gume izbrati?

Pogosto vozniki svojim jeklenim konjičkom in predvsem njihovemu »obuvalu« posvečamo premalo pozornosti, zato vam v tem članku odgovarjamo na najpogostejša vprašanja in svetujemo, na kaj biti pozoren pri nakupu novih zimskih pnevmatik.

Ali je obraba zimske pnevmatike večja kot letne ter kakšna je razlika med letno in zimsko gumo?

Zimske pnevmatike

Se obrabljajo z enako hitrostjo kot letne. Čeprav je zimska guma narejena iz drugačne gumene zmesi je obraba primerljiva z letno pnevmatiko. Razlika med letno in zimsko pnevmatiko je tudi v profilu, saj ima zimska guma globlji kanal (zaradi odvajanja vode, snega in plundre), prav tako pa je večja površina pnevmatike v stiku z voziščem.

Menjava in nakup novih zimskih pnevmatik – zakaj in kako 3

 

Kako in kdaj naj preverim obrabo svojih gum?

Priporočamo vam redno, vsakoletno preverjanje pnevmatik, saj boste tako že sami na videz presodili ali je guma primerna ali ne. Pnevmatika se pod vremenskimi in ostalimi vplivi (npr. neustrezna hramba) obrablja in stara ter tako izgublja primarne lastnosti. Zamenjava zimskih pnevmatik za nove je priporočljiva po preteku petih letih od nakupa, v kolikor pa ste v dvomih o sposobnosti in primernosti vaših pnevmatik, vam bodo z veseljem svetovali naši strokovnjaki.

prodaja-zimskih-gum-ljubljana

 

Kako izberem prave zimske pnevmatike za svoje vozilo?

Pri izboru ustrezne pnevmatike je potrebno upoštevati model vozila, dimenzijo gum, ki po homologaciji vozila tehnično ustrezajo danemu vozilu ter indeks hitrosti in nosilnosti. Hitrostni in nosilnostni indeks sta označena na boku pnevmatike in označujeta maksimalno obremenitev gume pri določenem tlaku oz. najvišjo hitrost, ki jo posamezna pnevmatika prenese v pogojih, ki jih določi proizvajalec.

 

Kakšna je razlika med previjačenjem in premontažo pnevmatik?

Menjava pnevmatik z zimskimi, ki so že na platiščih se imenuje previjačenje pnevmatik, medtem ko se premontaža gum opravi z menjavo pnevmatik na druga platišča.

Menjava gum – cenik za premontažo ter za previjačenje

 

Ugodne zimske gume

Kje lahko dobim cenovno ugodne zimske pnevmatike? <– KLIKNI TU

 

Zimske gume

Po ugodnih cenah so vam na voljo v Avtocentru AvtoStop v Ljubljani-Šiška. Svetovali vam bodo izkušeni, strokovno podkovani člani našega kolektiva in prepričani smo, da imamo prava “obuvala” za vaša vozila!

 

Hitro si kupi nove zimske gume!

V Avtocentru AvtoStop vam nudimo bogat izbor zimskih pnevmatik. Vabimo vas, da obiščete našo spletno trgovino oziroma nas kontaktirate in obiščete na Devovi ulici 18 v Ljubljani.

Vabimo vas na strokovni pregled vozila pred vašo daljšo vožnjo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 031 813 813 ali nam pišite na info@avtostop.si

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button