Montaža vlečne kljuke – pogosta vprašanja

Montaža vlečne kljuke v Ljubljani, montaža klasične ali fiksne vlečne kljuke, montaža hitrosnemljive vlečne kljuke, montaža skrite ali vertikalne vlečne kljuke. 

nasveti

Kaj je potrebno vedeti pri montaži vlečne kljuke?

Montaža vlečne kljuke v ljubljani v Avtocentru Avtostop montira vse tri različne tipe vlečnih kljuk za vaše vozilo. Glede na vaše potrebe in želje lahko izbirate med klasično fiksno vlečno kljuko, hitrosnemljivo ali avtomatsko vlečno kljuko in skrito ali vertikalno vlečno kljuko.

Vse vlečne kljuke imajo ustrezen certifikat

Ponujamo tudi vrhunsko dodatno elektroniko, ki jo je ob montaži vlečne kljuke potrebno vgraditi v vaše vozilo zaradi pravilnega delovanja računalniškega sistema v novejših vozilih. Ob montaži vlečne kljuke v Avtocentru Avtostop dobite potrdilo o strokovni vgradnji vlečne kljuke. Takšno potrdilo potrebujete za homologacijo v pooblaščenem centru. Po želji homologacijo lahko uredimo tudi mi.

Če imate novo vozilo, ki je še v garanciji se pozanimajte pri pooblaščenem servisu, ali montaža vlečne kljuke na kakršenkoli način vpliva na garancijo.

Tukaj so odgovori na najbolj pogosta vprašanja glede postopka montaže vlečne kljuke na osebno vozilo.

Med katerimi vlečnimi kljukami lahko izbiram?

Klasična fiksna vlečna kljuka

Fiksno vlečno kljuko montiramo z dvema vijakoma. Takšna kljuka nima kompliciranih elementov za montiranje, zato je cenovno najbolj ugodna.

Hitrosnemljiva ali avtomatska vlečna kljuka

Prednost hitrosnemljive vlečne kljuke je preprosto vpenjanje in odpenjanje. Pri vpenjanju ne potrebujete orodja, spada pa v srednji cenovni razred.

Skrita ali vertikalna vlečna kljuka

»Skrita« vlečna kljuka je običajno skrita, kar pa ni pravilo, saj je odvisno od odbijača. Tudi skrito vlečno kljuko preprosto vpenjate in odpenjate. Ko kljuko odpnete, ni vidno, da je bilo na vozilu karkoli montiranega. Skrita vlečna kljuka je najdražja med kljukami.

Vse vlečne kljuke so ustrezno certificirane in zaščitene proti rjavenju.

Pri nakupu priporočamo vlečne kljuke znamke Thule.

Katero vlečno kljuko vam priporočamo?

Izbira vlečne kljuke je predvsem odvisna od vsakega posameznika. Pomembno je le, da so vlečne kljuke ustrezno certificirane in zaščitene proti rjavenju. Pri nakupu priporočamo vlečne kljuke znamke Thule.

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

Imam nov avto, ki je še v garanciji. Ali montaža vlečne kljuke vpliva na garancijo?

Če imate novo vozilo, ki je še v garanciji se pozanimajte pri pooblaščenem servisu, ali montaža vlečne kljuke na kakršenkoli način vpliva na garancijo.

Zakaj potrebujem potrdilo o strokovni vgradnji vlečne kljuke?

Ob montaži vlečne kljuke v Avtocentru Avtostop dobite potrdilo, ki zagotavlja strokovno vgradnjo vlečne kljuke. S potrdilom potem greste v pooblaščen center in vlečno kljuko homologirate.

Ali je res potrebno vlečno kljuko homologirati?

Vlečne kljuke je po zakonu potrebno homologirati. Postopek ugotavljanja skladnosti vozil je potreben za vse spremembe oziroma predelave na vozilih.  Homologacijski karton imejte vedno v avtu, saj ga je treba obvezno predložiti na zahtevo policije ob redni kontroli prometa.

Homologacijo montiranih vlečnih kljuk je možno v Ljubljani opraviti v:

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet, d.o.o.

Celovška cesta 160, Ljubljana

Brezplačna telefonska številka: 080 18 88

E-pošta:  mail@lpp.si

Spletna stran : http://www.lpp.si/tehnicni-pregledi-homologacije

Homologacijo vam lahko uredimo tudi v Avtocentru Avtostop.

P.S. Homologacijski karton imejte vedno v vozilu, saj ga je treba obvezno predložiti na zahtevo policije ob redni kontroli prometa.

Lastnik vozila je LEASING HIŠA

V primeru, da je vozilo lastnik LEASING HIŠA prinesite s seboj pooblastilo LEASING hiše za vgradnjo vlečne naprave, da se strinjajo.

Katero dodatno elektroniko ob montaži vlečne kljuke potrebujem?

Na voljo so različne verzije zaščitnih elektro modulov. Standardni elektro modul vsebuje 7 polno vtičnico. V kolikor potrebujete 13 polno vtičnico, nam to sporočite. Glavna razlika je, da ima 13 polna vtičnica dodatni vhod/izhod za luč vzvratne vožnje.  Če boste vlečno kljuko uporabljali za vleko počitniške prikolice ali pa boste na kljuko montirali nosilce za kolesa, ki potrebuje 13p vtičnico, potem potrebujete 13 polno vtičnico.

Vse različice modulov imajo enako ohišje in enak 22-pinski konektor. Razlika je le v napisu z oznako verzije na ohišju, pri 7.00B in 7.00 pa je razlika samo v embalaži. Moduli so homologirani pod številko e26*2009/19*1049*00. Garancija je 24 mesecev. V nadaljevanju so tehnične specifikacije modulov.

Elektro moduli za vlečne kljuke:

Različice  7.00B (Basic), 7.00, 7.02, 1.13

Univerzalni adapter, ki je ustrezen za vsa osebna vozila. Uporablja se za priključitev signalizacije prikolice vozila na avto. Novejši avtomobili potrebujejo elektronski adapter za priključitev osvetlitve prikolice na ožičenje vozila. Vse verzije modulov uporabljajo za vklop osvetlitve prikolice najsodobnejše močnostne tranzistorje. Zaščiteni so pred okvaro pri napačni priključitvi napajanja. Kanali so elektronsko, tokovno in termično zaščiteni. Elektro modul ima minimalno porabo ob ugasnjenem motorju. Vključi se ob vžigu motorja ali ob priklopu vtiča signalizacije prikolice v vtičnico na avtomobilu. Po odpravi morebitne napake na prikolici se modul samodejno postavi v prvotno stanje.

7 polni elektro set – (Basic)

Elektronika in priključni 22-pinski konektor ter 15 kabelskih sponk za priključitev adapterja na električno napeljavo. Vsebuje 6 vhodov in 6 izhodov – leva in desna pozicijska luč, levi in desni smernik, zavorne luči in meglenka ter luč vzvratne vožnje.

Elektro modul v7.00

Enako kot V7.00B, le da je v kompletu celotna instalacija, 7-pinska vtičnica ter vsa potrebna dodatna oprema za priključitev modula v avtomobil (hitre sponke, varovalka s stojalom, vezice, vijaki, matice itd.).

Elektro modul v7.02

Enako kot V 7.00, le da ima verzija 7.02 naslednje dodatne funkcije:
– izklop senzorjev vzvratne vožnje (PDC – park distance control)
– kontrola nedelovanja žarnic na prikolici (levi in desni smernik ter pozicijske luči) – zvočni signal
– kontrola kratkega stika na napeljavi prikolice (levi in desni  smernik ter pozicijske luči) – zvočni signal
– zvočni signal pri preobremenitvi modula (termična preobremenitev)
– izklop meglenk na avtomobilu ob vklopu meglenke na prikolici (zakonsko določeno v nekaterih evropskih državah)
– zvočni signal za opozorilo napake na prikolici se aktivira ob vklopu levega ali desnega smernika

Elektro modul v.13.00

Enako kot V7.00, le da je v kompletu 13-pinska vtičnica in dodaten vhod/izhod za luč vzvratne vožnje.

Elektro modul v13.02

Enako kot v13.00 le da v13.02 omogoča funkcijo izklopa senzorjev vzvratne vožnje (PDC – park distance controll).

Postopek nakupa in montaže vlečne kljuke v Avtocentru Avtostop Ljubljana

V Avtocentru Avtostop prodajamo in strokovno montiramo vlečne kljuke za osebna vozila vseh znamk. Vse vlečne kljuke imajo ustrezen certifikat. Cena montaže je odvisna od starosti vozila. Po želji uredimo homologacijo vlečne kljuke (z doplačilom).

Pokličite nas na telefon 041 544 533, nam pišite na info@avtostop.si ali nas obiščite na Devovi ulici 18,  Ljubljana – Šiška.

Vabljeni v Avtocenter Avtostop

Na podlagi vašega povpraševanja vam pošljemo ponudbo. Ponudbo najprej plačate. Rok dobave za vlečno kljuko je od 2 do 3 delovnih dni. Ko od dobavitelja dobimo vlečno kljuko, vas kontaktiramo in se dogovorimo za termin montaže. Ob montaži prejmete potrdilo o strokovni vgradnji.

V primeru, da imate v vašem vozilu predelave ali poškodbe, ki vplivajo na montažo vlečne kljuke, vas ob montaži obvestimo, da lahko pride do dodatnih stroškov montaže. Takrat vam izdamo račun za dodatno delo. Dodatno delo predstavlja:

– predelava vozila na plin (LPG)

– zviti ali uničeni nosilci zaradi poškodovanega vozila

– zarjavelo podvozje ali zarjavele luknje za vijake, zaradi česar moramo narediti nove navoje ter dodatno zaščititi podvozje

– zaščitni premazi ali druga plastika, zaradi katerih moramo narediti nove navoje

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Vabimo vas na strokovni pregled vozila pred vašo daljšo vožnjo na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button