Obnova žarometov za večjo varnost na cesti

Če se tudi vaše luči ne svetijo kot nekoč, jih je najbolje obnoviti. Obnova žarometov je potrebna, ko ti postanejo motni ali rumenkaste barve. 

nasveti

Obnova oz. poliranje žarometov

Plastika žarometov se sčasoma izrabi predvsem zaradi UV žarkov. Uničujejo jo tudi kamenčki in pesek na cesti. Na obrabljenih žarometih se rada zadržuje tudi umazanija. Žarometi tako sčasoma zgubijo na vidljivosti.

Oglasite se v našem Avtocentru Avtostop oziroma se postopka lahko lotite sami

Če se tudi vaše luči ne svetijo kot nekoč, jih je najbolje obnoviti. Obnova avtomobilskih žarometov je cenejša od menjave žarometov. Najbolj pomembna pa je vaša varnost, saj vam obnova luči omogoči dobro vidljivost in vidnost na cesti.

V Avtocentru Avtostop vam ugodno, hitro in strokovno obnovimo vaše žaromete. Če imate primerno orodjem in pripomočki, poliranje luči lahko opravite tudi sami doma. Iz izkušenj odsvetujemo laikom, da to opravijo sami. Namreč iz izkušenj vemo, da sami ne opravijo to dobro in posledično imamo mi strokovnjaki več dela, da obnovimo žaromet.

poliranje-zarometov-ljubljana-avtostop

 

Postopek za poliranje žarometov

Žaromete sestavlja trpežna in proti praskam odporna polikarbonatna plastika. V primerjavi s steklom polikarbonatno plastiko lahko spoliramo do gladkega, da je videti kot nova.

Tukaj je par napotkov za samostojno poliranje žarometov.

  • Operite avto. Najbolje ga je povoskati, vsaj okoli luči. Vosek bo zaščitil lak avta pred morebitnimi koščki polirne paste.
  • Luči oblepite z zaščitnim trakom.
  • Temeljito zbrusite vrhnjo plast, da je spet prozorna. Uporabite vodobrusni papir granulacij 1000, 1500, 2000, 2500, 3000. Vodobrusni papir za 10 minut zmočite v hladni vodi in temeljito nežno zbrusite. Površina naj bo ves čas mokra. Izogibajte se krožnih gibov. Postopek z mokrim brušenjem začnete z vodobrusnim papirjem 1000 in končate s 3000. Brusite med posameznimi granulacijami npr. 1000 levo desno, 1500 gor dol itd. Luči na koncu brušenja z vsako posamezno granulacijo očistite in posušite.
  • Spolirajte s polirno pasto. Uporabite polirno gobico iz ovčje volne ali krpo iz mikrovlaken. Polirajte s krožnimi gibi.
  • Spolirajte z voskom, ki bo luč zaščitil pred kislim dežjem, umazanijo in soljo.
  • Nanesite zaščitni premaz pred UV žarki.

poliranje-zarometov-ugodno-ljubljana

Če so vaše luči močno obrabljene ali pa vam obnova avtomobilskih luči doma ne leži najbolj in bi želeli strokovno poliranje luči, obiščite naš Avtocenter Avtostop v Ljubljani.

Naši izkušeni mojstri vam z veseljem ugodno, hitro in kvalitetno obnovijo vaše žaromete.

 

Potrebujete obnovo žarometov? Pokličite nas.

Obiščite nas v Avtocenter Avtostop

Naši izkušeni mojstri vam z veseljem ugodno, hitro in kvalitetno obnovijo vaše žaromete.

Zato vas vabimo na strokovni pregled stanja vaših luči na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button