Parkirni senzorji za lažje bočno ali vzvratno parkiranje

Vam bočno ali vzvratno parkiranje včasih zagreni prihod v službo, nakupovanje ali izlet? Proizvajalci avto-tehnike so izumili »asistente«, ki pomagajo pri še tako zahtevnem manevriranju. Pri tem so strpni in prijazni.

nasveti

Kaj je potrebno vedeti pri montaži vlečne kljuke?

Sistemi za pomoč pri parkiranju so danes običajno del dodatne opreme. Na trgu so predvsem tri vrste pripomočkov pri parkiranju: parkirni senzorji z zvočnimi signali, kamere ter sistemi za samodejno parkiranje.

Vam bočno ali vzvratno parkiranje včasih zagreni prihod v službo, nakupovanje ali izlet? Proizvajalci avto-tehnike so izumili »asistente«, ki pomagajo pri še tako zahtevnem manevriranju. Pri tem so strpni in prijazni.

Senzorji za parkiranje za vzvratno vožnjo

Parkirni senzorji koristijo vsem, ki si želijo pomoči predvsem pri vzvratnem in bočnem parkiranju. Zelo veseli jih bodo lastniki večjih vozil kot so terenska vozila, karavani ali kombiji.

Največja prednost parkirnih senzorjev je, da lahko preprečijo trčenje in posledično škodo, ki lahko povzroči večje stroške. Na oviro opozarjajo tudi v nepredvidljivih situacijah na cesti. Na primer, vozilo pred vami nenadoma zapelje na vaš pas, senzor z zvočnim signalom pa vam sporoči, da ste preblizu vozila in da je potrebno zaviranje.

Zaradi naštetega je cena vgradnje senzorjev bolj ugodna, kot tveganje na cesti brez pripomočkov.

Kako delujejo parkirni senzorji?

Parkirni senzorji ali tipala opozarjajo na oviro, na podlagi tehnologije ultrazvočnih valov z zvočnim signalom, lahko pa tudi grafično, če imate dodaten LCD sistem. Pri določenih vozilih, kot so na primer Volkswagen, Seat in Škoda se oddaljenost od ovire grafično prikaže na zaslonu infotainment sistema. Senzorji so običajno nameščeni v sprednjem in zadnjem odbijaču.

Obstajajo tudi parkirni senzorji s kamero, kjer na led zaslonu spremljamo oddaljenost od ovire v živo.

Še bolj razveseljujoči so sistemi za samodejno parkiranje, kjer se volan sam obrača, voznik pa le upravlja s plinom. Sicer pa inovativno tehnologijo samodejnega daljinskega parkiranja vozila ponujajo pri BMW-ju, kjer pri seriji 5 in seriji 7, voznik parkira avto s pomočjo daljinskega ključa s pomikanjem naprej in nazaj na zaslonu na dotik.

Montaža parkirnih senzorjev

Možna je naknadna vgradnja parkirnih sistemov. Odločite se lahko za montažo parkirnih senzorjev ali kamer. Tudi montaža parkirnih senzorjev skupaj s kamero je mogoča.

Cena montaže parkirnih senzorjev je običajno odvisna od zahtevnosti montaže glede na tip vozila. Praviloma je način vgradnje parkirnih senzorjev za cenovno dražja vozila bolj zahtevna. Odvisno je tudi, če si želite montažo zgolj zadnjih senzorjev ali montažo sprednjih in zadnjih senzorjev, kar je seveda dražje.

Cena montaže kamere je odvisna od tega, če se odločite le za vgradnjo kamere zadaj, ali za vgradnjo spredaj in zadaj, ter od tega, če kamera omogoča pogled 360 stopinj.

Priporočljivo je kupiti kvalitetne senzorje in kamere, saj je razlika v zanesljivosti in videzu vozila po montaži očitna. Bolj kvalitetni senzorji so pri opravljanju svoje funkcije bolj učinkoviti, manj opazni, boljše tesnijo, odporni so na udarce, ter nudijo samodejno diagnostiko okvare, predvsem pa so bolj varni.

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

Vabljeni v Avtocenter Avtostop

Montaža parkirnih senzorjev Ljubljana

V podjetju Avtostop nudimo dobavo in ugodno montažo kakovostnih parkirnih senzorjev in kamer za vsa vozila (osebni avto, avtodom, kombi idr.). Po želji vam senzorje prebarvamo v barvo vašega vozila. Možna je tudi brezžična montaža parkirnih senzorjev, med grafičnim prikazovalnikom in centralno enoto.

Parkirni-senzorji-za-lazje-bocno-ali-vzvratno-parkiranje-3

Cenik senzorjev in vgradnje

– Komplet senzorjev (spredaj + zadaj) + BREZPLAČNO LCD zaslon + vgradnja: 350 €

(senzorji 200 €, delo 150 €)

– Senzorji (zadaj) + PISKAČ + vgradnja: 170 €

(senzorji in piskač 95 €, delo 75 €)

 

Vabimo vas na strokovno montažo parkirnih senzorjev na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button