Pogosta vprašanja glede akumulatorja – Težave z vžigom avtomobila?

Ali ste vedeli, da v času sneženja ni priporočljivo pustiti avto dolgo časa pokritega s snegom? Vlaga in mraz lahko obremenita akumulator, zaradi česar pride do težave z vžigom avta.

nasveti

Težave z vžigom? Kdaj je potrebna menjava akumulatorja?

Ali ste vedeli, da v času sneženja ni priporočljivo pustiti avto dolgo časa pokritega s snegom? Vlaga in mraz lahko obremenita akumulator, zaradi česar pride do težave z vžigom avta.

Simptomi praznega akumulatorja

prazen-akumulator-avtostop

Če vam ob vžigu avta luči zasvetijo z manjšo močjo, verjetno gre za prazen akumulator.

Najboljše je narediti test stanja akumulatorja. Še posebej je priporočljivo pred zimo preveriti stanje akumulatorja kot tudi stanje celega avtomobila. Slabo delujoč akumulator je najboljše preventivno zamenjati.

V kolikor bi radi sami menjali akumulator, je najbolj preprosto kupiti enak akumulator kot ga že imate.

pokvarjen-akumulator-test-akumulatorja

 

Koliko časa zdrži akumulator?

  1. Današnji akumulatorji zdržijo dlje kot prej, vendar se zaradi dodatne električne opreme (klima, ogrevanje sedežev,… ) tudi hitro iztrošijo.
  2. Vsakodnevne zelo kratke razdalje pripomorejo k manjši življenjski dobi akumulatorja. Vžig zelo vpliva na praznjenje akumulatorja, prekratka vožnja pa ni dovolj, da bi se akumulator napolnil. V takšnem primeru je dobro redno vsakih par mesecev iti na daljši izlet J in tako omogočiti polnjenje akumulatorja. Lahko pa uporabite tudi polnilec akumulatorjev in takšen akumulator občasno dopolnite. Polnilec lahko uporabite tudi pri izpraznjenem akumulatorju.
  3. Akumulator ima življenjsko dobo povprečno 4 leta.
  4. Do praznega akumulatorja lahko pride tudi zaradi okvare sistema polnjenja v avtomobilu.
  5. Nenazadnje, ali je možno, da akumulator odpove med vožnjo? Čeprav je to redko, se to lahko zgodi, če bi najprej odpovedal alternator.

 

Test stanja akumulatorja <==

 

test-akumulatorja-ljubljana

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

Obiščite nas v Avtocentru Avtostop - Varno na cesti!

Test stanja akumulatorja

Ni treba, da avtomobil neha delovati v mrazu. V Avtocentru Avtostop lahko opravite test stanja akumulatorja. Če je potrebno, naredimo tudi menjavo akumulatorja.

Zato vas vabimo na strokovni pregled test akumulatorja na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button