Pomladanska priprava avtomobila na vroče dni

Prihaja pomlad, z njo pa tudi začetek nove sezone za vaš avto. Pozimi je pridno vžigal v mrzlih jutrih, speljeval na zasneženih klancih, vozil po obilici soli na cestah in se v meglenih dnevih dostikrat umazal zaradi nesnažne mokre ceste.

nasveti

Pomladanska priprava avtomobila na vroče dni

Prihaja pomlad, z njo pa tudi začetek nove sezone za vaš avto. Pozimi je pridno vžigal v mrzlih jutrih, speljeval na zasneženih klancih, vozil po obilici soli na cestah in se v meglenih dnevih dostikrat umazal zaradi nesnažne mokre ceste. Na podvozju se mu je nabralo tudi kar nekaj soli.

Vaš avto si zato spomladi zasluži konkretno razvajanje, da vam bo tudi v prihodnje dobro služil. Ko so dnevi toplejši, se je lažje spraviti k čiščenju in vzdrževanju avtomobila. 

6 napotkov, kaj je treba spomladi postoriti na vašem jeklenem konjičku

1. Konec zimske opreme (15. marec)

S 15. marcem se konča obdobje obvezne zimske opreme, zato zimske pnevmatike zamenjajte z letnimi. Po tem datumu je zimske pnevmatike vseeno treba imeti v primeru zimskih razmer na cesti.

menjava-gum-pomad-avtostop

 

2. Operite podvozje

Če zaradi prenizkih temperatur pozimi niste dovolj pogosto prali podvozja vašega avtomobila, je to priporočljivo storiti vsaj ob zaključku sezone soljenja cest. S podvozja temeljito sperite sol, saj povzroča korozijo na kovinskih delih podvozja.

zascita-voskanje-podvozja

 

3. Dolijte manjkajoče tekočine

V zimskem času je lahko poraba tekočin v avtomobilu večja zaradi zahtevnejših vremenskih razmer. Preverite nivo motornega olja, hladilne tekočine, tekočine za pranje vetrobranskega stekla in zavorne tekočine.

menjava-olja-ugodno-ljubljana

 

4. Test akumulatorja

Nizke temperature lahko vplivajo na stanje akumulatorja, zato je dobro opraviti preventivni test akumulatorja. To še zlasti velja, če vam ob vžigu avtomobila luči zasvetijo z manjšo močjo. Povprečna življenjska doba akumulatorja je sicer 4 leta.

test-akumulatorja-ljubljana

 

5. Obrabljeni brisalci

Brisanje zamrznjenega vetrobranskega stekla v zimskih jutrih lahko vpliva na obrabo brisalcev. Preverite učinkovitost brisanja vaših brisalcev in jih po potrebi zamenjajte.

menjava-brisalcev-avtostop

 

6. Spomladansko odpravljanje okvar na avtomobilu, ki ste jih pozimi odlagali na kasnejši čas

Včasih nam glede (manjših) okvar na avtomobilu ustreza »zimsko spanje«. Predolgo odlaganje odpravljanja okvar lahko vodi v večje okvare in s tem višje stroške, zato je pomlad tudi čas za reševanje morebitnih nakopičenih težav z avtomobilom.

najcenejse-vzdrzevanje-avtomobila

Kje v avtu se skrivajo bakterije, prah, maščobe in znoj?

1. Prtljažnik avta

Prtljažnik avtomobila je absolutni zmagovalec v gojenju bakterij. Na kvadratnem centimetru živi kar 1.000 bakterij. Študija je med najštevilčnejšimi bakterijami odkrila vrsto Bacillus cereus, ki je odgovorna za zastrupitve s hrano, in bakterijo iz rodu Arthrobacter, ki jo najdemo v zemlji in na človeški koži. Ko boste naslednjič čistili vaš avto, na seznam čiščenja uvrstite tudi prtljažnik. Nenazadnje prav v prtljažnik po navadi odlagamo nakupovalne vrečke s hrano.

2. Volan in menjalnik

Volan in menjalnik sta pravzaprav bolj umazana kot javno stranišče. Raziskava iz Velike Britanije je pokazala, da se na volanu na kvadratnem centimetru nahaja 700 različnih bakterij, medtem ko jih je v javnem stranišču na kvadratnem centimetru okoli 80. Volan in menjalnik − pa tudi kljuke na vratih − je priporočljivo čistiti z dezinfekcijskimi robčki vsaj enkrat mesečno ali pa je v tem primeru kar najboljša ročna avtopralnica.

3. Sedeži

Nihče se ne more izogniti prahu, znoju in maščobi s kože, ki se vztrajno nabirajo na sedežih. Če v avtu tudi jeste, k navedenim prištejte še ostanke hrane in pijače. Če imate hišne ljubljenčke, so tu še njihove dlake in vonj. Globinsko čiščenje sedežev je mogoče opraviti s kvalitetnim globinskim sesalnikom. Ročna avtopralnica ponuja od osnovnega do bolj kompleksnega čiščenja notranjosti vozila in dezinfekcijo.

4. Stekla

Dež, umazanija in prah se vsak dan nabirajo na steklih. Spomladi se na vetrobranskem steklu nabira cvetni prah, zlasti poleti je steklo prekrito z insekti, pozimi pa se na njem nabira debel sloj umazanije z vlažne ceste. Če v avtu kadite, se na vetrobranskem steklu nabira tudi dim. Trdovratne madeže s stekla lahko poskusite odstraniti s coca-colo. Pri tem pazite, da coca-cola ne pride v stik z lakom avtomobila in jo po uporabi temeljito izperite. Vlažilni robčki so dober pripomoček za čiščenje vzvratnega in stranskih ogledal.

5. Tla pod avtomobilsko preprogo

Tudi če ne parkirate na makadamu, sta vaša redna sopotnika v avtu drobni pesek in prah. Ko posesate avtomobilske preproge, posesajte tudi tla pod njimi. Za boljši učinek preproge pretresite ali pa avto peljite na čiščenje v ročno avtopralnico.

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

Vabljeni v Avtocenter Avtostop

Si želite profesionalno globinsko čiščenje umazanije in mikrobov? V Avtocentru Avtostop nudimo ugodno temeljito čiščenje in nego z razkuževanjem vašega avtomobila. Vabimo vas na pregled avtomobila in v našo ročno avtopralnico.

Zato vas vabimo na strokovni pregled stanja umazanije vašega avtomobila na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button