Pranje in zaščita podvozja pred soljo, ledom in peskom

Ali ste vedeli, da pranje avtomobila v zimskih mesecih lahko bistveno pripomore k daljši življenjski dobi vašega vozila? Sol, led in pesek so namreč glavni povzročitelji rjavenja in počasne smrti karoserije avtomobila.

nasveti

Pranje in zaščita podvozja pred soljo, ledom in peskom

Pranje avtomobila v zimskih mesecih se marsikomu zdi nepotrebno in nesmiselno opravilo. Zaradi nizkih temperatur in posledičnega zmrzovanja vode lahko čiščenje avtomobila pozimi postane precej neprijetno opravilo. Poleg tega se avto že po nekaj prevoženih metrih ponovno umaže zaradi soli, peska in umazanije na cesti.

Zakaj sploh vlagati čas in energijo v redno pranje avta pozimi?

Zakaj sploh vlagati čas in energijo v redno pranje avta pozimi, če se soli, pesku in umazaniji ne moremo izogniti?

Odgovor je preprost – ker se to obrestuje. Vzdrževanje in pranje avtomobila danes pomeni, da bo imel daljšo življenjsko dobo in ohranjal svojo tržno vrednost tudi jutri. Sol, led in pesek so namreč glavni povzročitelji rjavenja in počasne smrti karoserije avtomobila.

Pranje avtomobila v zimskih mesecih se marsikomu zdi nepotrebno in nesmiselno opravilo. Zaradi nizkih temperatur in posledičnega zmrzovanja vode lahko čiščenje avtomobila pozimi postane precej neprijetno opravilo.

TEŽAVA: Rjavenje podvozja

Tehtnih razlogov za to, da svoj avto pozimi večkrat operete, je veliko. Pri tem ni pomembno, ali ga očistite doma, ali za to poskrbi ročna avtopralnica, ali avtomatska avtopralnica. Ključni razlog za pranje avta pozimi je zaščita pred rjavenjem.

V zimskem času je na cestah veliko soli, peska in umazanije, ki se počasi, a vztrajno nabirajo na podvozju avtomobila in povzročajo rjavenje. Ko se proces rjavenja enkrat začne, ga je zelo težko ustaviti, zato je zaščita podvozja pred rjo tako pomembna.

Zaradi snega in pogostih padavin je pozimi vsebnost vlage v zraku še posebej visoka. Nenehna izpostavljenost vremenskim vplivom spodbuja proces rjavenja. Rja se lahko pojavi kjerkoli – pod barvo, na podvozju ali na skritih mestih, za katere niste niti vedeli, da obstajajo.

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

REŠITEV: Redno pranje in zaščita vašega vozila

Najučinkovitejša zaščita avta in podvozja pred rjavenjem v zimskih mesecih je redno in temeljito pranje avtomobila in podvozja. Tudi tu velja pravilo: bolje večkrat kot premalokrat. V zimskih razmerah je avto dobro čistiti čim pogosteje, zlasti kadar je na cestah tudi sneg.

Zaradi nizkih temperatur je pozimi pranje avta doma pravi izziv

Za zimsko čiščenje avtomobila zato lahko izberete tudi pranje v ročni ali avtomatski avtopralnici. V ročni avtopralnici se bodo vašemu vozilu povsem posvetili in temeljito očistili tudi težje dostopne dele in podvozje. Strokovnjaki v ročni avtopralnici vam bodo ob tem tudi svetovali, katera zaščita proti rjavenju je najbolj primerna za vaš avto.

Najsodobnejša avtomatska avtopralnica ima v svoji ponudbi zagotovo tudi pranje podvozja. V najboljših avtomatskih avtopralnicah pa lahko izberete tudi impregnacijo podvozja. V avtomatski avtopralnici Avtostop na Letališki 1 lahko podvozje vašega avtomobila zaščitite s posebnim konzervacijskim sredstvom. Protikorozijsko sredstvo podvozje avta zaščiti pred zunanjimi vplivi (vremenski vplivi, sol, pesek, umazanija itd.).

Vabljeni v Avtocenter Avtostop

Vozilo je tudi investicija, zato je dobro ohranjati njeno vrednost. Vzdrževano vozilo boste hitreje prodali. Če (pre)poznate dejavnike, ki povzročajo rjo, boste nanje v prihodnje pozornejši in boste zato znali avto pravilno zaščititi.

Vabimo vas na strokovno zaščito podvozja pred rjo v našo največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa, ali pa v našo ročno avtopralnico na Devovi ulici 18, Ljubljana – Šiška.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button