Rja na avtu – 11 mitov

Rjavenje je splošen izraz za proces, ki poteka, ko je železo ali kovina z vsebnostjo železa daljše obdobje izpostavljena kisiku in vlagi. 

nasveti

Rja na avtu je tudi znak zanemarjenosti, zato se ji skušamo izogniti

Zarjavelo vozilo je tudi težje prodati. O tem, zakaj avto začne rjaveti, obstaja veliko mitov.

Rjavenje je splošen izraz za proces, ki poteka, ko je železo ali kovina z vsebnostjo železa daljše obdobje izpostavljena kisiku in vlagi. Če je v zraku veliko vlage, lahko rja nastane tudi na pokritem vozilu. Dobro je vedeti, da zaščita vozila pred rjo preprečuje rjavenje železa in kovinskih delov.

Pa si poglejmo 11 najpogostejših mitov o rji

 

1. MIT: Pogosto pranje vozila povzroča rjavenje – NERESNIČNO avtocenter-avtostop-nasveti-avtocenter

Nekateri so prepričani, da prepogosto pranje vozila škoduje barvi in povzroča korozijo. V resnici je ravno nasprotno. Pranje avta, zlasti pozimi, odstrani pesek, umazanijo in sol, kar povzroča korozijo.

 

2. MIT: Rja je najpogostoje na podvozju – RESNIČNO avtocenter-avtostop-nasveti-okcenter

Ponavadi vozniki rjo najprej opazijo na karoseriji. Pri tem jih ponavadi ne zanima, kakšno je stanje podvozja. Neodstranjena sol in druge nečistoče povzročajo korozijo na podvozju. Pranje podvozja je pozimi priporočljivo vsakih 14 dni.

 

3. MIT: Vozilo v garaži je zaščiteno pred rjo – NERESNIČNO avtocenter-avtostop-nasveti-avtocenter

Garažiran avto je res bolj zaščiten pred zunanjimi onesnaževalci. Na dolgi rok pa vseeno ne bo zaščiten pred rjo, saj ga pozimi vozimo po mokrih cestah, polnih soli.

 

4. MIT: Zaščita avta pred rjo je primerna za vsako vozilo – RESNIČNO avtocenter-avtostop-nasveti-okcenter

Dobra novica je, da je vsako vozilo mogoče zaščititi pred rjo. Priporočamo preventivno zaščito pred rjo, vsekakor pa ukrepajte takoj, ko jo odkrijete.

 

5. MIT: Nova vozila imajo tovarniško zaščito pred rjo – NERESNIČNO avtocenter-avtostop-nasveti-avtocenter

V primerjavi s starejšimi vozili imajo današnja vozila boljšo zaščito pred korozijo. Vendar zaradi tega še niso odporna na rjo, rja se le kasneje razvije.

 

6. MIT: Priporočljivo je voskanje vozila – še preden zapade prvi sneg – RESNIČNO avtocenter-avtostop-nasveti-okcenter

Ponavadi vozniki rjo najprej opazijo na karoseriji. Pri tem jih ponavadi ne zanima, kakšno je stanje podvozja. Neodstranjena sol in druge nečistoče povzročajo korozijo na podvozju. Pranje podvozja je pozimi priporočljivo vsakih 14 dni.

 

7. MIT: Avta pred rjo ne moremo zaščititi sami doma – NERESNIČNO avtocenter-avtostop-nasveti-avtocenter

Na trgu je veliko izdelkov za zaščito pred rjo, ki jih na avto lahko nanesemo sami. Prednost profesionalnega nanosa zaščite pred rjo pa je v tem, da jo izvedejo strokovnjaki, ki imajo z impregnacijo vozil večletne izkušnje. Kvalitetno narejena zaščita avtomobila pred rjo lahko traja tudi več let (izvzeta je pogosta vožnja po makadamu ipd.).

 

8. MIT: Rja se pojavi, ko se barva okruši – RESNIČNO avtocenter-avtostop-nasveti-okcenter

Bodimo pozorni tudi na najmanjše detajle na avtu. Poškodba laka na avtu je prvi znak, da se bo pojavila rja. Vse poškodbe in napake na avtu je zato treba sproti odpravljati.

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

 

9. MIT: Rja ni popravljiva – NERESNIČNO avtocenter-avtostop-nasveti-avtocenter

Rjo lahko odpravite, le pravočasno jo je treba sanirati. Za to poskrbimo v naši avtomatski avtopralnici na Letališki 1, kjer lahko z dodatnim programom za zaščito podvozja, preventivno zaščitite vaše vozilo.

 

10. MIT: Kako hitro se pojavi rja, je odvisno od tega, kje živimo – RESNIČNO avtocenter-avtostop-nasveti-okcenter

V krajih, kjer so snežne razmere na cesti pogostejše, je treba biti na rjo zaradi vlage in soli še bolj pozoren.

 

11. MIT: Impregnacija vozila podaljša njegovo življenjsko dobo – RESNIČNO avtocenter-avtostop-nasveti-okcenter

Pravilna nega vozila lahko podaljša njegovo življenjsko dobo. To vključuje dovolj pogosto pranje, voskanje vozila in zaščito vozila pred rjo in drugimi zunanjimi vplivi.

Vabljeni v Avtocenter Avtostop

Vozilo je tudi investicija, zato je dobro ohranjati njeno vrednost. Vzdrževano vozilo bomo hitreje prodali. Če (pre)poznamo dejavnike, ki povzročajo rjo, bomo nanje v prihodnje pozornejši in bomo zato znali avto pravilno zaščititi.

Vabimo vas na strokovno zaščito podvozja pred rjo v našo največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa, ali pa v našo ročno avtopralnico na Devovi ulici 18, Ljubljana – Šiška.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

 

naj bo vaš avto brezhiben

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Ker se zavedamo, da je čas naših strank na prvem mestu, smo za vas pripravili obrazec za povpraševanje o naših storitvahNaši strokovnjaki bodo preverili vaš zahtevek in vas poklicali ali pa odgovorili na vaš elektronski naslov.

Hvala vam, ker nam zaupate.

*Vsa polja so obvezna

 

Call Now Button