Ročna ali avtomatska avtopralnica?

Pranje avta nam je včasih zaradi službenih obveznosti in vsakodnevne rutine zadnja skrb na svetu. Vendar nam je nekje v podzavesti čist avto zelo pomemben.

nasveti

Ročna ali avtomatska avtopralnica?

Pranje avta nam je včasih zaradi službenih obveznosti in vsakodnevne rutine zadnja skrb na svetu. Vendar nam je nekje v podzavesti čist avto zelo pomemben. Vzdrževanje čistoče na vozilu pripomore tudi k njegovi večji zmogljivosti, preprečuje rjavenje, podaljšuje ohranjenost avta. Očiščen avto nam pomaga k boljšemu počutju, pa tudi lažje se skoncentriramo na cesti.

Če imamo doma garažo, lahko sami očistimo avto. S kvalitetnimi čistili in pravim prijemom smo v tem res lahko odlični. Včasih pa nimamo ne časa ne prostora za domače čiščenje avta in se zato moramo odločiti med ročno avtopralnico ali avtomatsko avtopralnico.

Prednosti, ki jih ima avtomatska avtopralnica

Avtomatska avtopralnica ima prednost, da je zelo priročna. Ker je čas dandanes še kako pomemben, je tako hitrost eden od največjih razlogov za njihovo popularnost. Čeprav na splošno velja, da so avtomatske avtopralnice cenejše od ročnih, pa avtopralnice v Ljubljani imajo velikokrat precej različne cene, ne glede na to ali so ročne ali avtomatske. Ročna avtopralnica – Ljubljana je danes postala cenovno bolj dostopna pa tudi priročnejša z možnostjo prevzema in dostave na dom ali v službo.

Pranje avta v avtomatski avtopralnici lahko pusti sledi. Včasih slabo vzdrževana oprema celo poškoduje avto lak. Po pranju zelo umazanega avta, na opremi ostane umazanija, ki lahko poškoduje lak naslednjega avta. Zato ni vseeno, katera avto pralnica bo prala vaš avto.

Če se odločite za avtomatsko avtopralnico je pomembno, da izberete tisto, za katero veste, da redno menjavajo krtače. Tega se seveda poslužujemo v avtomatski avtopralnici Avtostop!

Kakšne prednosti ima ročna avtopralnica pred avtomatsko

Za avtomobile črne barve ter tiste z vlečnimi kljukami in s strešnimi prtljažniki je boljše izbrati ročno pranje. Na črni barvi so bolj opazne sledi in površinske praske, ki lahko nastanejo pri pranju v avtomatski avtopralnici. Pri vozilu z nameščeno vlečno kljuko ali s strešnim prtljažnikom pa obstaja možnost, da se krtača zapne, zato v nekaterih avtomatskih avtopralnicah tudi ne sprejemajo takšnih vozil.

Ročno čiščenje avtomobila se lahko pohvali s kvaliteto. Vsak delček avta se pazljivo očisti, operejo se tudi težje dostopni deli.

Tudi pri ročni avtopralnici je potrebno izbrati tisto, ki svoje delo opravlja kakovostno. Pri tem je pomembno predpranje, ki mora biti opravljeno previdno in temeljito. Površno predpranje lahko pusti sledi na laku enako kot pranje avta v avtomatski avtopralnici.

Ročno pranje avta je še toliko bolj pomembno pozimi, ko je potrebno bolj pogosto prati podvozje zaradi soli na cesti. V zimskem času samo pranje karoserije ni dovolj. S podvozja in koles je potrebno odstraniti sol in pesek.  Še posebej kombinacija soli in vode pospešuje rjavenje vozila.  Priporočamo, da vsaj po koncu soljenja, opravite temeljito čiščenje koles in podvozja.

Imate težave z vašim vozilom? Pokličite nas.

Vabljeni v Avtocenter Avtostop

Vabimo vas, da si ogledate cenik ročne avtopralnice Avtostop ali pa cenik avtomatske avtopralnice Avtostop

Če nimate časa, vam Avtocenter Avtostop nudi možnost prevzema in dostave na dom ali v službo.

Vabimo vas tudi na ogled vašega vozila v naše servisne prostore na Devova 18, 1000 Ljubljana – Šiška – Avtocenter Avtostop servisni prostori, ali pa obiščite največjo in najdaljšo avtomatsko avtopralnico Avtostop na Letališki cesti 1, v neposredni bližini BTC-ja in Bauhausa.

Pokličite nas na 041 544 533 ali nam pišite na info@avtostop.si

Veselimo se vašega klica ali obiska!

Dodatne storitve za vas

Poliranje vozil

Ugodno poliranje avta, s katerim obnovimo izgubljeni sijaj vozila in odstranimo nepravilnosti na laku. Uporabljamo le kvalitetne paste za poliranje avta, zaščitne premaze.

Globinsko čiščenje sedežev

Globinsko čiščenje je kemično čiščenje, s katerim odstranimo bakterije, trdovratno umazanijo in neprijetne vonjave iz notranjosti vašega vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

Hitri servis

Nudimo ugoden servis avta: menjavo žarnic, olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Opravimo vse od najmanjših, preprostejših mehaničnih del pa vse do zahtevnega servisa vozila.

avtocenter-avtostop-preberite-vec-avtoservis

pošljite  nam povpraševanje ali vprašanje

 

Call Now Button